Garmin kao koristan saputnik

Garmin je asocijacija na navigacione GPS uređaje za automobile. Ova kompanija napravila je dosad mnogobrojne modele ovih uređaja, a jedan od najnovijih je Garmin NUVI 300. Idealan je za personalnu primenu. Jednostavno se držačem s vakuum sistemom „prikači“ na komandnu tablu automobila i na put se može krenuti bez ikakvih opterećenja.
Kad se postavi na komandnu tablu, Garmin NUVI 300 Deluxe postaje idealan saputnik na putu kroz zemlje čitave Evrope. Na komandnoj tabli zauzima vrlo malo prostora jer je malih dimenzija – 7,4 x 9,8 x 2,2 cm i težine 145 grama. S njim se komunicira preko ekrana osetljivog na dodir, čija je veličina 7,1 x 5,3 centimetra, a za komuniciranje se može koristiti i glasovna komunikacija kako pogled na ekran vozaču ne bi skretao pažnju s volana i puta. Pored samog uređaja i držača, uz njega se isporučuje odgovarajuća futrola, kabl za napajanje, USB kabl za povezivanje s računarom i memorijska kartica kapaciteta dva gigabajta. Napaja se litijum-jonskim baterijama koje mu obezbeđuju rad u vremenu od osam sati, a može se umesto toga koristiti upaljač za cigarete u automobilu.
Najznačajniji deo uređaja ove vrste je GPS prijemnik. U slučaju ovog modela, kao i kod većine drugih GPS navigatora, koristi se GPS prijemnik SIRF Star III. U ovom modelu on funkcioniše sasvim dobro, a pri tom je najvažnija preciznost prikazanih mapa. One su već instalirane na memorijskoj kartici koja ide uz uređaj. Pokriva i područje naše zemlje, a preciznost mu je do 15 metara. Odabrane rute mogu se prikazati u dve ili tri dimenzije. Tokom putovanja navigacioni uređaj neprekidno daje informacije i instrukcije glasovnim komuniciranjem – preostalu dužinu u kilometrima, najbliže restorane, motele, benzinske pumpe i slično.
Pored te osnovne funkcije, Garmin NUVI 300 Deluxe brine se i o zabavi vozača i njegovih saputnika. On ima ugrađen MP3 plejer, pa se u toku vožnje može slušati omiljena muzika. Kad god treba da se vozaču uputi neka instrukcija o vožnji, muzika se automatski prekida, a nakon toga ponovo nastavlja. Uz to, Garmin NUVI 300 ima ugrađen rečnik radi što boljeg snalaženja vozača u stranim zemljama. Prisutne su i još neke korisne opcije – prikazivanje tačnog vremena u različitim vremenskim zonama, konvertor valuta i mera. A sve te mogućnosti zajedno s ovim simpatičnim i korisnim saputnikom u automobilu koštaju oko 540 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobiligarmin nuvi 300gpsnavigacija
Komentari (0)
Dodaj komentar