Greše i najbolji vozači: Znate li ko ima prednost na ovoj raskrsnici? (foto)

Kada se nađu na saobraćajnoj raskrsnici bez semafora, vozači su često u dilemi. Ko i s koje strane ima prednost, šta nam govore znaci, a šta pravila.

Pogledajte dobro ilustraciju i proverite kakvo je vaše znanje.

Posle ovoga mnogi će uzeti da ponove gradivo koje su davno polagali na vozačkom ispitu.

Kroz raskrsnicu prvi prolazi crveni automobil, zbog toga što on ostaje na putu sa pravom prvenstva prolaza. Za njim prolazi žuti kamion, budući da dolazi sa puta sa pravom prvenstva prolaza na put bez pravom prvenstva.

I plavi i zeleni automobil se nalaze na putu nižeg prioriteta i uključuju se na put sa pravom prvenstva prolaza, pa se na njih primjenjuje pravilo desne strane. Zbog toga, prvi prolazi plavi, a za njim zeleni automobil.

Ovu svojevrsnu mozgalicu za vozače objavio je čuveni nemački automobilski klub ADAC već više od 100 godina je posvećen radu i edukaciji na poboljšanju bezbednosti u saobraćaju.

To je, inače, najveći automobilski klub u Evropi, koji okuplja 18 miliona članova, a takođe i najveći moto klub, u koji je učlanjeno oko 1,5 milion motociklista.

Na svojoj Fesjbuk stranici ADAC stalno objavljuje zadatke iz saobraćajnih testova, ostavljajući svojim pratiocima da ponude rešenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

fotoraskrsnica
Komentari (10)
Dodaj komentar
  • Đorđe

    Ove sporedne puteve zaboravite. Zamislite da ih nema. Ostaje klasična situacija sa dva vozila.

  • Anonimni

    Crveni,žuti,plavi,zeleni

  • Marko

    Zuti,crveni,plavi,zeleni

  • Slobodan

    Ako ovo ne znaju nisu ni priblizno najbolji vozaci.

  • Anonimni

    Ima prednost, kao i kod nas, ko je bezobrazniji i bahatiji… Generalno trougao niko i ne postuje…

  • Ivan Miljkovic

    Crven,žuto kamionče,onda ide ovaj u gornjem delu ‘krstica’ i na kraju automobil sa desne strane raskrsnice.

  • Anonimni

    Kako iko moze da pogreši kada je crveni auto jedini na putu sa pravom prvenstva što jasno stoji na znaku!!!! Za njim dolazi kamion jer izlazi iz puta sa prvenstvom prolaza! Šta bre izmisljate i mistifikujete kao greše i najbolji vozači! Greše siledžije koje ne poštuju nista i nikoga!!! Sto veći auto u njemu veći siledžija.

  • Pera

    Auto crvene boje ima prvenstvo

  • Bojkovic

    Bez ljutnje,pitanja su za retarde(blago,a ovaj za one koji nisu u gradu.verovatne one vase :ko vidi,za par sekundi je genije,deluju na ljude ohrabrujuce/posto znaju.na mene 62g,ne deluju,test. IQ,se radi oko 17god,i po Bineovoj skali je max140,sluze da se otkrije,umanjena sposobnost,a ne genije.Ovaj genije imao 138,iuvek kasnije,radim kao portir,nikakvu skolu nisam zavrsio,osim gimnazije IQ,je precenjen

    • Anonimni

      Vala, ako i ti znaš šta si reko?