Honda S2000 CR spremna za trke

Svoju ponudu modela za 2008. godinu japanska Honda obogatila je novom „hondom“ S2000 CR. U odnosu na standardni model – Honda S2000, novi je obogaćen brojnim elementima u dizajnu i performansama koji su svojstveni trkačkim automobilima. Otuda potiče i skraćenica CR u njenom nazivu, napravljena od izraza „Club Racer“.
Ovaj „klupski trkač“ ponuđen je u sedam atraktivnih boja – žutoj, crvenoj, plavoj, beloj i tri metalizirane nijanse (svetlosiva, tamnosiva i tamnoplava). Dizajn mu je primer prave sportske elegancije, u efektnoj kabriolet varijanti, tanak i izrazito aerodinamičan (sa zadnjim spojlerima u vidu krila). Krov je napravljen od čvrste legure aluminijuma i s kvalitetnim mehanizmom za podizanje. Ukupne dimenzije ovog modela su 4,12 x 1,75 x 1,27 metara, a međuosovinsko rastojanje iznosi 2,4 metara.
Pod haubom „honde“ S2000 CR nalazi se četvorocilindrični agregat zapremine 2,2 litra i snage dostojne trkača – 237 konjskih snaga pri brzini od 7.800 obrtaja u minuti. Pogon vozila je na zadnje točkove, a transmisija je manuelna sa šestostepenim prenosom. Zahvaljujući odličnim performansama, kao i ekskluzivnom aerodinamičnom dizajnu, cena ovog brzog sportskog automobila iznosi nešto više od 33.000 dolara.
Unutrašnjost ovog sportskog dvoseda je savremeno i luksuzno opremljena. Oprema je ponuđena u dve varijante – standardna (kao za model S2000) i napredna (za S2000 CR). Napredna verzija ponuđena je opciono (uz odgovarajuću doplatu), što se odnosi i na ugradnju klima-uređaja. Audio-video oprema obuhvata AM/FM stereo radio, satelitski radio, CD plejer i osam ugrađenih zvučnika, što sve zajedno daje zvuk i sadržaje odličnog kvaliteta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilihondas2000trkacki
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Fejsal Abašer

    Šta reći?! Perfekcija karakteristična za Hondu.