Hyundai ix55

Modelom Hyundai ix55, predstavljenom na oktobarskom Sajmu automobila u Parizu, južnokorejski proizvođač kompletirao je ponudu sportskih terenaca (Tucson mali, Santa Fe srednji, a ix55 veliki), a time je i nastavio s uvođenjem "i" generacije u svoj proizvodni program, koja je doživela uspešnu premijeru kroz modele i10, i20 i i30, dizajnirane prema ukusu i navikama Evropljana. Hyundai ix55 u stvari predstavlja evropsku verziju luksuznog i prestižnog Hjundaijevog modela Veracruz, koji je na najzahtevnijem tržištu sveta, u SAD, zabeležio zapažen uspeh. Od ove evropske varijante očekuje se isti takav uspeh.
Novi Hjundaijev SUV je vozilo sa sedam sedišta dužine 4,84 metara. Odlikuju ga kombinacija elegancije i snage. Performansama, voznim osobinama, tehnologijom i kvalitetom Hyundai ix55 nadmašuje mnoge konkurente, dok zadovoljava i najviše standarde aktivne i pasivne sigurnosti, za šta je na EuroNCAP testu nagrađen sa pet zvezdica. U estetskom pogledu skoro da se i ne razlikuje od Veracruz-a, ali to se ne može reći za mehaniku. Vešanje vozila je revidirano radi postizanja bolje mogućnosti upravljanja i stabilnosti na asfaltu.
Ovaj vrhunski model pokreće i vrhunski motor najmodernije tehnologije. Snažni 3,0-litarski V6 CRDi, koji se nudi u osnovnoj verziji, razvija 240 konjskih snaga uz obrtni momenat od 451 Nm u rasponu od 1.750 do 3.500 obrtaja i prosečnu potrošnju od 9,4 litara na 100 kilometara. Moćni motor uparen s automatskim šestostepenim "shiftronic" menjačem ovog odlično dizajniranog i na oko lepog korejca do brzine od 100 km/h dovodi za 10,4 sekunde. Bez kvalitetne unutrašnjosti u Evropi nema uspeha, pa tako Hyundai ix55 ima izuzetno funkcionalan i maksimalno sofisticiran enterijer. Prema potrebi, treći red sedišta može se preklopiti u dno vozila. Na raspolaganju je prtljažnik zapremine od 598 litara, a ako se preklope sedišta drugog reda, on poraste na 2.547 litara.
Hyundai ix55 najčešće na tržište dolazi sa dva paketa opreme – Elegance i Privilege. Ovaj luksuzni SUV nudi vrlo bogat osnovni nivo opreme koji, između ostalog, uključuje automatski šestobrzinski menjač, ABS, ESP, vazdušne jastuke, dvozonski automatski klima-uređaj, senzore za parkiranje i slično. Kada su u pitanju cene, Hyundai ix55 s prvim paketom opreme košta oko 40.000 evra, odnosno oko 43.000 evra za Privilege paket opreme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilihyundaiix 55novosti
Komentari (0)
Dodaj komentar