Inspirisan aeronautikom: Lamborghini Reventon

Izdužen dizajn s ravnim geometrijskim linijama i izuzetnom jednostavnošću odlika je novog Lamborghini-jevog modela Reventon, kojim se ovaj poznati proizvođač sportskih automobila predstavio na sajmu u Frankfurtu. Takvim ravnim i hladnim dizajnom odlikuju se i prethodni modeli ovog proizvođača. Međutim, iza njihovih ravnih i naizgled hladnih linija krije se izuzetna dinamičnost i agresivnost.
Lamborghini Reventon pripada vrhunskoj klasi ekskluzivnih modela, kojoj pripadaju i prethodni modeli ovog proizvođača. Reventon-om je, međutim, Lambroghini prevazišao sebe. Automobil je dizajniran u proverenom dizajnerskom centru Lamborghini Style Centre, s tehnologijom baziranom na prethodnom modelu Murcielago LP640. Njegov enterijer dizajniran je u centru u Bolonji (Santa Agata Bologneze), mestu odakle je Lamborghini i potekao. Cena novog modela je u istoj meri ekskluzivna i iznosi milion evra (bez taksi i poreza). Zbog toga će ovaj model biti napravljen u samo 20 primeraka.
Prema tome, 20 Lamborghini-jevih najvećih poklonika i prijatelja (svakako i najbogatijih) dobiće priliku da postanu vlasnici i uživaju u vožnji ovog u svemu ekstremnog modela. Po tradiciji Lamborghini-ja njegovo ime je odabrano među imenima poznatih bikova – boraca u areni. Dosad je proizvedena čitava serija najpoznatijih „bikova“, a Reventon je poznat kao ubica jednog od najpoznatijih toreadora – Feliksa Guzmana (Felix Guzman), koji je stradao 1943. godine.
Pored ekstremno ekskluzivnog dizajna, Lamborghini Reventon se odlikuje i ekstremnim specifikacijama. Napravljen je od karbon fibera i čelika (u sivozelenoj boji), pa se odlikuje sjajem i čvrstinom. Njegove dimenzije su 4,7 x 2,058 x 1,135 m, a težina mu je 1.665 kg. Motor mu je zapremine 6,496 litara, a snaga 650 konjskih snaga pri 8.000 obrtaja u minuti, dok mu je obrtni moment 660 Nm pri 6.000 obrtaja u minuti. Dostiže maksimalnu brzinu od 340 km/h, s ubrzanjem od 3,4 sekunde (vreme potrebno da dostigne brzinu od 100 km/h).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobililamborginireventon
Komentari (0)
Dodaj komentar