Japanski Subaru sprema invaziju na Evropu

Kao i većina najpoznatijih proizvođača automobila iz čitavog sveta, tvorac popularne serije automobila Subaru – Fuji Heavy Industries (FHI), aktivno se priprema za predstojeći Sajam automobila u Frankfurtu na Majni. U tom nemačkom gradu u septembru će se održati 62. internacionalni sajam automobila, koji će otpočeti konferencijama za novinare 11. i 12. septembra, a oficijelni izložbeni deo trajaće do 23. septembra. Fuji Heavy Industries je pripremio tri nova modela iz serije Subaru, kao i najnoviji koncept automobila namenjenog trkama – Subaru WRC.
Nastup FHI otpočeće konferencijom za štampu 11. septembra u 14 sati. Kompaniju će predstavljati direktor Masacugu Nagato (Masatsugu Nagato), koji je i izvršni potpredsednik kompanije za evropsko tržište, i Peter Soldberg (Petter Soldberg), vozač Subaru WRC tima. Tri nova modela iz Subaru serije kojima će se kompanija FHI predstaviti na sajmu u Frankfurtu, a koji će uskoro biti predstavljeni i lansirani širom Evrope nose nazive Impreza, Tribeca i Justy. Najpoznatija od njih je Impreza, a pripremljeni model predstavlja treću generaciju modela namenjenih evropskom tržištu. U odnosu na prethodne generacije novi model se odlikuje izmenjenim dizajnom, koji bi trebalo da ovo vozilo učini komfornijim. Biće ponuđen u dve varijante, koje će pokretati 1,5-litarski i 2-litarski agregati.
S novim unapređenim spoljnim dizajnom (posebno s prednje strane) nastupiće i nova Tribeca. Ona pripada kategoriji takozvanih SUV automobila, a pored izmena u spoljnom dizajnu njen novi koncept obuhvata i izmenu u načinu postavljanja motora (horizontalno), čineći tako vozilo visokih performansi i sofisticiranog stajlinga. On će se u prodajnim salonima širom Evrope pojaviti krajem godine. Treći model – Justy, pripada mini-automobilima, pogodnim za manevrisanje i na vrlo malim prostorima. Odlikuje se malom potrošnjom i emisijom štetnih izduvnih gasova. Razvijen je i napravljen u saradnji s rumunskom „Dačijom“ (Daihatsu Motor Co.)
Novi WRC (World Relly Car) koncept, prikazan na slici, verovatno će privući najveću pažnju posetilaca na sajmu. Razvijen je na bazi novog modela Impreza, sa svim dodatim komponentama i vizuelnim detaljima karakterističnim za reli vozila. On upravo ukazuje na tendenciju razvoja automobila namenjenih trkama i daje njihovu viziju u bliskoj budućnosti. Pored pomenutih modela (različite kategorije), kompanija Fuji Heavy Industries (zapravo, njen odeljak Subaru) predstaviće i svoj dizel agregat Boxer Turbo Diesel, koji namerava da lansira u Evropu 2008. godine. Pored njega će se naći i elektromobil R1e, nastao u naporima ove kompanije da se svojim proizvodima uklopi u trendove prelaska na ekološke motore i vozila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilijapansubaru
Komentari (0)
Dodaj komentar