Kako da vas ujutru ne zatekne zaleđena šoferšajbna: Uveče naprskajte samo 2 sastojka iz kuhinje po staklu

Zamoran zadatak odmrzavanja automobila je razlog zašto mnogi ljudi kasne ujutru. Pokušaj struganja leda strugačem i iskušenje da idete u krajnost da ga polijete toplom vodom može biti frustrirajuće. Ali postoji manje ekstremni načini kako da sprečite da vam se auto zaledi kada je temperaturu tokom noći u minusu, a sve što vam je potrebno već imate kod kuće.

Uz pomoć nekoliko trikova koje vam donosimo, ujutru možete ići na posao a da se ne smrzavate dok grebete staklo puno leda na svom automobilu.

1. Pomešajte sirće i vodu u odnosu 3:1 i sipajte u bocu sa raspršivačem. Ovim rastvorom pošpricajte stakla na automobilu uveče kada na njemu nema leda i sprečićete njegovo stvaranje tokom noći, a ujutru ćete odmah ući u automobil bez prethodnog čišćenja. Svake noći poprskajte sve prozore vašeg automobila i uživajte u zimi.

2. Pomešati medicinski alkohol i vodu u odnosu 2:1 i sipati u prskalicu. Prskajte prozore uveče kada na njima nema leda. Ova tečnost će odmah ukloniti led sa čaše i možete je koristiti za čišćenje stakla ujutru kada se zamrzne. Unutrašnjost šoferšajbne možete poprskati da sprečite zamagljivanje.

3. Obavezno dodajte 5 kašika alkohola u tečnost za brisače da biste izbegli smrzavanje i ružne linije koje se pojavljuju kada je prskate po prozorima. Koristite ga kao i obično, samo što će se dodatkom alkohola sprečiti pojava leda na šoferšajbni.

U ovim situacijama dobro će vam doći i staro ćebe ili karton koji ćete preko noći staviti preko stakla automobila i tako potpuno prekriti staklo. Obavezno pritisnite krajeve ćebe ili kartona na vrata da biste ih držali na mestu. Ujutru samo pomerite štitnike i tako prekrijte ostala stakla na automobilu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilstaklozima
Komentari (0)
Dodaj komentar