Kako ujutro odlediti auto bez muke, trik sa strugalicom malo ko zna (video)

Nije na odmet ponoviti nekoliko trikova koji će vam hladna jutra učiniti ugodnijima, jer ćete brže sesti u vozilo, uključiti grejanje i krenuti.

Na TikToku se pojavio video koji je mnoge začudio, jer u njemu žena pokazuje kako se zapravo koristi strugalica za led kojom čistimo vetrobransko staklo.

– Ovaj trik za struganje leda naučila sam na TikToku jutros u 6 sati jer nisam mogla spavati – rekla je Lizzy u videu.

@xdizzylizzy10

♬ original sound – DizzyLiz

U videu pokazuje kako jednom stranom struže po ledu, a potom je strugalicu okrenula na drugu stranu i led je brzo skinula sa stakla.

Videvši video, ljudi su u isto vrijeme bili i oduševljen i zbunjeni.

– ’17 godina sam vozač i ovo sam sad prvi put saznao.’, prokomentirao je netko.

‘- Ne mogu vjerovati da nisam znala za to.’, nadovezala se jedna žena.

Među komentarima uz njenu objavu našao se i ovaj savet: ‘Najvažniji savjet je da uđete i upalite auto dok to radite. Pustite auto da se zagreje i odmaglite prozore kako biste bili spremni za vožnju’, prenosi Mirror.

Napravite domaći sprej za brzo odleđivanje

Vrlo je jednostavno. Radi se o tečnosti za odleđivanje kojom ćete ujutro pošpricati zaleđena stakla, led će brzo omekšati i lako ćete ga ukloniti, bez mukotrpnog struganja.

U flašu  sa sprejem stavite jednu litru alkohola, decilitar vode i kašičicu deterdenta za pranje posuđa. Dobro promućkajte i to je to. Postoji još jedna varijanta – u boci s raspršivačem pomešajte alkohol i vodu u odnosu 2:1 (dve trećine alkohola i trećina vode).

Trik za lakše otvaranje vrata

Tu pomaže WD40. Ušpricajte ga u brave na automobilu i neće se zalediti preko noći. A želite li zaštititi vrata od zaleđivanja, da ih ujutro možete bez problema otvoriti, posegnite za nekom masnoćom. To može biti glicerin, vazelin, jestivo biljno ulje.

Pazite gde parkirate i zaštitite stakla

I mudro parkiranje spašava od jutarnjeg struganja leda s vozila. Imate li mogućnosti, parkirajte ga tako da prednji dio bude okrenut na istok i da ga ne zaklanjaju zgrade i kuće. Na taj način će prve jutarnje zrake polako otapati led na vetrobranskom staklu pa ćete ujutro pre krenuti na posao.

I stavljanje kartona na stakla je odličan način prevencije stvaranja leda preko noći. Umesto kartona možete staviti i stari peškir.

Zaštitite brisače i retrovizore

Želite li da se brisači ne zalijepe za zaleđen< stakla, stavite na njih stare čarape. Ili, jednostavno ih dignite da ne stoje na staklu pa se neće ni zalepiti.

Spoljni retrovizori na automobilu neće se zalediti ako ih ‘zapakirate’ u plastične vrećice. Možete ih omotati i gumenom trakom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ledvetrobran
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • Lillly

    Nista sujetnije od Srbina- vozaca

  • Anonimni

    ……ne palite auto ako su vatrogasci daleko…..a strugali a zato ima iiiiii…nazubljenu stranu…

  • Anonimni

    Za ovo je potreban IQ nivoa broja cipela

    • Motte

      Napunite najlon kesu koju mozete da zatvorite sa toplom ne vrucom vodom da vetrobran nebi puklo i prelazite sa kesom po vetrobranu i ostalom delovoma koje hocete da oslobodite od ledal.Bez struganja i brzo obratiti paznju da voda U kesi ne bude suvise topla

  • Anonimni

    Vau

    • BrankoR76

      Vau , koliko je ta rupa na saksiji aktuela.

      • Anonimni

        Svako ko malo duže vozi auto zna za ovo.