Kažu da je ovo najteže pitanje na vozačkom ispitu: Znate li odgovor? (foto)

Pogrešan odgovor u saobraćaju može da bude i fatalan u tom slučaju. Većina bi se složila da je ovo najteže pitanje na vozačkom ispitu koje neko može dobiti.

Da li znak Stop ima jaču zabranu u odnosu na Obrnuti trougao – pitanje je zbog kog mnogi padaju na teorijskom delu vozačkog ispita. Još je veći problem to što zbog te iste nedoumice na raskrsnici mnogi sa vozačkom dozvolom izazivaju teške nesreće sa poginulima i povređenima:.

Ovo pitanje na teorijskom delu vozačkog ispita izaziva polemiku već dugo i na društvenim mrežama. Od budućih vozača se očekuje da tačno odgovore vozač kojeg vozila ima pravo prvenstva i kojim redosledom.

Dok jedni misle da plavi automobil ide poslednji jer je za njega znak Stop, a žuti mora da propusti crvenog! Crveni je u ulici sa pravom prvenstva. Međutim, ovo je netačno.

„Među vozačima postoji jedan potpuno neosnovan i veoma opasan stav o međusobnom odnosu znaka Stop i Obrnuti trougao. Ne postoji pravilo da Stop ima jaču zabranu u odnosu na Obrnuti trougao, pa zato vozači što imaju Stop” prolaze poslednji. To je ozbiljna i opasna zabluda“, pojavio se odgovor na Tviteru.

Dakle, tačan odgovor je sledeći: na priloženoj raskrsnici pravo prvenstva ima, najpre, crveni automobil, pa plavi koji ide pravo, a tek onda žuto vozilo koje skreće levo.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pitanjesaobraćajvožnja
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Dragan

    Ovo je hvatanje na kvarnjaka. Ovakvu raskrsnicu nigde nećete naci. Ili će u oba smera biti znak stop ili znak obrnuti trougao. I na taj način posto oba vozača imaju isti znak stupa na snagu pravilo zdesne strane.

  • Anonimni

    Potpuno odsustvo elementarne logike može se čuti samo na Kriznom štabu. Ovde je jedino pravilno: crveni, žuti, plavi.

  • David

    Trougao (nailazak na ulicu sa prvemstvom prolaza) Crveni ima cetvorougaonik( ulica sa prvemstvom prolaza) znaci uvek ide prvi. A plavi da je isao levo a zuti pravo on bi morao da saceka , ovako imao je prednost zato sto je isao pravo. Prosto kao pasulj

  • batamrca

    sta tu ima strasno, raskrsnica sa znakovima regulisan saobracaj, onaj ko ovo nezna ni za peske da ide bez pratnje nije a kamoli da vozi kola

  • Anonimni

    Nije jasno onda šta će znak STOP. Vozač je tu obavezan da stane, prebaci u prvu, pa tek onda pođe. Dakle, poslednji. Ali murija je murija!