Kia Ceed osvaja Evropu

Prošlo je gotovo godinu dana od lansiranja najboljeg korejskog vozila u Evropi. Za to vreme Kia Ceed je ostvarila mnoge uspehe, a najbolji dokaz toga je sve veći broj prodatih vozila. Od decembra 2006. godine primljeno je oko 100.000 zahteva za njenu isporuku, a u oktobru 2007. ona je prva na listi najprodavanijih vozila u Češkoj i Finskoj.
Navedeni podaci odnose se na „C“ segment (klasu) vozila, kojoj Kia Ceed pripada. Konkurenti u toj klasi su joj modeli vrlo poznatih proizvođača – Folskvagenov Golf, Škodina Octavia, Tojotin Auris i Fordov Focus. Kia je uspela da ih u prethodnom mesecu ostavi iza sebe i nađe se na prvom mestu top-liste najprodavanijih automobila u Češkoj i Finskoj. U Češkoj se ona po drugi put nalazi na vrhu liste (prvi put je to bilo u aprilu ove godine). Uspeh iz oktobra je izuzetan, s obzirom na to da je njena prodaja u ovom mesecu u Češkoj porasla za 63 odsto.
Kia Ceed se proizvodi u vrlo modernoj fabrici u Slovačkoj, u koju je kompanija iz Južne Koreje uložila 1,1 milijardu dolara. Za dizajniranje novog modela angažovan je vrhunski tim stručnjaka, koji je svoj posao odradio odlično. Pored atraktivnog spoljnog dizajna, i dizajnu unutrašnjosti posvećena je velika pažnja, pa se može reći da je ona izuzetno savremena, komforna i opremljena kvalitetnom i modernom elektronikom (audio i video uređajima, navigacijom, klimom). Tim karakteristikama treba dodati i izuzetno povoljne uslove prodaje sa sedam godina garancije za motor i pet godina za ostale delove.
Argument više za izbor ovog modela je vrlo bogata ponuda agregata i cena koja je za oko 1.000 funti niža od ostalih vozila iste klase (iznosi oko 11.000 funti). Kupce su pored toga privukla i priznanja koje je Kia Ceed dobila našavši se među sedam najboljih evropskih automobila za 2008. godinu (na tom izboru u konačnom plasmanu, zvanično objavljenom 19. novembra, zauzela je četvrto mesto). Takođe je po proceni sveukupnog kvaliteta (Euro NCAP) dobila maksimalnu ocenu – pet zvezdica. Zbog toga njen vrtoglavi uspeh na evropskom tržištu zaista nikog ne iznenađuje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilic klasaceedkia
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Radosav Pavić

    Sve što se u zadnje vreme piše o automobilu Kia Ceed je odlično. Za dobrim konjem prašina se diže.