Lexus IS 250 C – Tojotin luksuzni kabriolet

Osim trodelnog krova koji se sklapa (sam proces sklapanja traje 20 sekundi), Lexus-ov novitet ne razlikuje se bitnije od standarne IS verzije. Skoro identičan spoljašnji dizajn, rešenja enterijera, čak i jedini motor u ponudi odaju činjenicu da stručnjaci luksuzne Tojotine marke nisu hteli da eksperimentišu na tim područjima.
Međutim, zahvaljujući slovu C u nazivu automobila, neka nova rešenja ipak su bila neophodna. Da bi se osigurao dodatni prostor za putnike napred, sedišta su pomerena malo nazad, a kako bi se olakšao ulazak u automobil, vrata su produžena za 300 mm. Prtljažnik u kupe verziji nudi zapreminu od čak 583 litra, dok se pretvaranjem u kabrio verziju on smanjuje na 235 litara.
Jedini motor u ponudi preuzet je iz limuzinske IS verzije, a reč je o 2,5-litarskom V6 benzinskom agregatu snage 208 KS, koji je idealan za uživanje u kabrio verziji. Jedini menjač u ponudi je automatik sa šest brzina, koji nudi i upravljanje polugama smeštenim iza upravljača. Ukupan utisak u vožnji je na izuzetno visokom nivou, zahvaljujući pre svega posebnim doradama na vešanju, a velika pažnja je posvećena i povećanju zvučne izolacije, bez obzira na to da li se radi o kupe ili kabrio varijanti. Elektronski klima-uređaj posebno je napravljen za toples varijantu, s obzirom na to da sistem automatski podešava temperaturu i protok vazduha kako bi se ujednačila razlika u spoljašnjoj i unutrašnjoj temperaturi.
Karoserija je dodatno ojačana da bi se osigurala maksimalna sigurnost svih putnika, a u prilog tome ide i podatak o šest serijskih vazdušnih jastuka. Lexus IS 250 C nudi i napredni sigurnosni sistem kojim se pomoću senzora može predvideti i, naravno, izbeći eventualni sudar. Lexus IS 250 C je na tržište stigao u drugom kvartalu 2009. godine, a cena mu se kreće između 55.000 i 65.000 evra. Za taj iznos kupac dobija odličnu alternativu na tržištu već dokazanoj i poznatoj nemačkoj konkurenciji oličenoj u modelima BMW-a, Mercedes-a i Audi-ja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kabrioletleksuslimuzinaluksuztojota
Komentari (0)
Dodaj komentar