Mehaničar otkrio koje tri stvari nikada ne bi trebalo da menjate na svom autu

Neki svog limenog ljubimca vole kao člana porodice, pa neretko troše i velike sume novca da bi svoj automobil ulepšali, doterali i prepravili ne bi li išao brže i izgledao atraktivnije na putu. Međutim, stručnjaci upozoravaju da bi  neke modifikacije trebalo izbegavati.

Istaknuti američki mehaničar Skoti Kilmer otkrio je tri stvari koje nikada ne biste trebalo da menjate na svom vozilu.

Ne spuštajte auto

“Neki vozači spuštaju automobil. Nemojte to raditi. Naletećete na ležeće policajce, uništićete dno automobila, a to će takođe uticati i na upravljanje vozilom jer ono nije dizajnirano da bude tako spušteno”, objasnio je Kilmer.

Stručnjaci kompanije Les Schwab upozoravaju da ova modifikacija može imati nekoliko nedostataka. Prva je što vozač neće moći da vozi po neravnim putevima jer niži razmak neće biti prikladan za različite terene.

Takođe, spuštanje automobila može dovesti i do neravnomernog i ubrzanog trošenja guma. Uz to, ova promena može uzrokovati ozbiljna oštećenja komponenti ispod automobila kao što je izduvni sistem, prenosi Express.co.uk.

Pogrešne gume

Druga greška na koju Kilmer upozorava jesu prevelike gume koje pojedini vozači stavljaju na svoj auto.

Spojleri

Kilmer navodi da je treća greška koju pojedini prave stavljanje spojlera na zadnji kraj automobila. “Da, ako vozite 200 km/h, služe svrsi. Ali, kod većine automobila nemaju funkciju.”

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilgreškevozaci
Komentari (0)
Dodaj komentar