Mercedes Benz E-class cabriolet

Na prošlogodišnjem Međunarodnom salonu automobila u Detroitu Mercedes je premijerno prikazao novu generaciju svoje E-klase, a tokom 2009. godine, pored limuzine, stigle su i kupe i karavanska verzija istog tog automobila. Na idućoj najvećoj američkoj izložbi automobila, koja je trajala od 11. do 24. januara 2010. godine, štutgartska kompanija predstavila je još jednu verziju E-klase – kabriolet.
Četvrta varijanta ovog modela, slično kupe verziji, svojevrsni je naslednik modela CLK, a nudi se s platnenim krovom, koji se spušta ili podiže za 20 sekundi pri mirovanju ili brzinama do 40 km/h. Ova verzija aktuelne generacije E-klase ima bolji krov i sistem koji omogućava vožnju sa spuštenim krovom i tokom zime. Zavisno od položaja krova, prostor prtljažnika kreće se od 300 do 390 litara. Visokokvalitetna zvučna izolacija krova, kada je podignut, garantuje prvoklasnu tišinu i uglađenost. Mercedes čak tvrdi da je moguće voditi "normalan" telefonski razgovor (uz handsfree, naravno) bez podizanja glasa pri brzinama iznad 200 km/h.
Najzanimljivija novost kod nove E-klase kabriolet jeste novi sistem AirCap, koji skoro poništava vrtloženje vetra u kabini prilikom vožnje sa spuštenim krovom. AirCap se sastoji od letvice s mrežicom smeštene u vrhu okvira vetrobrana, koja se podiže 6 cm i preusmerava tok vazduha 20 cm iznad kabine. Sistem je moguće aktivirati do brzina od 160 km/h, a funkcioniše do maksimalne brzine. Model je u prodaji od januara 2010. godine. U ponudi je sedam motora, u rasponu snage od 170 do 388 KS.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

aircapautomobilclkdetroite-klasakabrioletkolamercedesplatneni krovsalon automobilavozila
Komentari (0)
Dodaj komentar