Mercedes-Benz najavio novi kupe „C“ klase

Konkurentnost na tržištu najvažniji je motiv za pojavu novih modela. Upravo iz tih razloga, težeći da u segmentu kupea „C“ klase ostane na samom vrhu ponude u svetu, Mercedes-Benz je najavio novi model kupea s četvoro vrata, a njegova oznaka je CLE.
Proizvodnju kupea s četvoro vrata Mercedes-Benz je otpočeo prethodnim, još uvek aktuelnim, modelom Mercedes-Benz CLS. Već nekoliko godina poznati nemački proizvođač automobila dominira s ovim modelom na trištu tog segmenta. Međutim, u poslednjih godinu i nešto više dana pojavila se vrlo ozbiljna konkurencija, koju pre svega čine Porsche Panamera, Aston Martin Rapide i Volkswagen Passat CC. Mercedes-ov odgovor navedenoj konkurenciji je novi kupe s četvoro vrata – Mercedes-Benz CLE.
I pored žestoke konkurencije u ovom segmentu, svaki od konkurenata ipak ima svoju ciljnu grupu korisnika. Porsche-ova Panamera i Aston Martin-ov Rapide namenjeni su kupcima malo dubljih džepova, dok je Volkswagen-ov model namenjen onima koji bi se radije odlučili za malo jeftiniju varijantu. Mercedes-ov cilj je da svoj model uglavi negde između te dve kategorije, smatrajući da će na taj način on predstavljati neko optimalno rešenje, koje bi moglo podjednako privući i jednu i drugu interesnu grupu korisnika.
Prethodni Mercedes-ov model (CLS) pripada E klasi, dok je CLE baziran na C klasi i mehaničkim rešenjima uglavnom iz te klase. Po dimenzijama je mnogo manji od CLS-a, pa njegov proizvođač očekuje mnogo širi krug zainteresovanih korisnika. Osnovna varijanta ovog modela biće realizovana s agregatom zapremine 1,8 litara. To je motor s direktnim ubrizgavanjem, koji će obezbeđivati odličnu snagu od 170 „konja“. Ali, to neće biti jedina ponuđena varijanta CLE-a. Za zahtevnije korisnike, ljubitelje mnogo većih snaga i brzina, biće ponuđen i CLE sa snažnim agregatom V8 i čak 390 konjskih snaga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilic klasaclekupemercedes
Komentari (0)
Dodaj komentar