Mitsubishi kompletira ponudu Lancer-a

Na sajtu kompanije Mitsubishi pojavile su se prve oficijelne fotografije i podaci o novom Lanser-u, koji će nastupiti premijerno na salonu automobila u Ženevi. U pitanju je model (eksponat) Mitsubishi Lanser Prototype-S u atraktivnoj crvenoj boji. Ali, kako se govori, on će predstavljati osnovu za realizaciju novog serijskog modela pod nazivom Sportback.
Popularni Mitsubishi-jev model Lancer već postoji u dve verzije – sedan i sportska varijanta. Još 2005. godine predstavljen je novi sportski koncept pod nazivom Lancer Concept Sportback, koji je poslužio kao osnova za realizaciju novog prototipa (a verovatno i serijskog modela koji će zatim uslediti). Razlika između ta dva koncepta je minimalna i svedena na malo drugačiji dizajn branika, svetla i izduvnih cevi. Po raspoloživim informacijama, serijski model u potpunosti zasnovan na ovom prototipu mogao bi se očekivati na evropskom tržištu već od leta ove godine. U svakom slučaju, do kraja ove godine on će se sigurno naći u mnogobrojnim prodajnim salonima širom sveta.
Mitsubishi Lancer Prototype-S i budući serijski Sportback je hatchback model s petoro vrata. U izložbenom modelu nalazi se benzinac iz modela Lancer Ralliart (sedan prikazan na salonu automobila u Detroitu u januaru ove godine). To je dvolitarski agregat sa snagom 177 kW (240 konjskih snaga) i maksimalnim obrtnim momentom od 343 Nm. Ovaj agregat kombinovan je sa Mitsubishi Twin Clutch SST transmisijom, ostvarenom s duplim kvačilom (omogućava automatski prelaz s jednog kvačila na drugo i obezbeđuje izuzetnu stabilnost pri promeni stepena prenosa). U sve to odlično se uklapa pogon na sva četiri točka (All-Wheel-Drive). Kako je najavljeno, budući serijski model imaće ponudu agregata kao kod trenutno aktuelnog sedana (sa zapreminom od 1,5 do 2,4 litra).
Dizajn novog Mitsubishi-jevog hatchback-a, kako se po prototipu može zaključiti, vrlo je atraktivan. Njegove dimenzije su 4,585 x 1,76 x 1,48 metara, a međuosovinsko rastojanje 2,635 metara. Aluminijumski točkovi su s prečnikom 19 inča. Unutrašnjost se potpuno uklapa u eksterijer. Sedišta i ostali delovi (presvlaka unutrašnje strane vrata, komandna tabla) napravljeni su od kože. U prototipu je prirodna (braon) boja kože, a serijski model će svakako biti ponuđen u različitim kombinacijama boja enterijera i eksterijera. S obzirom na male razlike između izložbenog i serijskog modela, očekuje se njegovo brzo lansiranje. Kompanija ima vrlo ambiciozne planove s ovim modelom i smatra da će on učestvovati u ukupnoj budućoj prodaji Lancer modela sa čak 70 odsto.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobililancermitsubishi
Komentari (0)
Dodaj komentar