Mladi lav u kabriolet varijanti

Jedan od najatraktivnijih Pežoovih novih sportskih modela je Peugeot 207 CC, koji se odlikuje ekonomičnošću (napravljen je i u varijanti s dizel gorivom) i razumnom cenom u odnosu na modele te kategorije i klase kod drugih proizvođača. Od njega se u Pežou očekuje zaista mnogo, a očekivanja će se verovatno i ostvariti s obzirom na atraktivne karakteristike ovog sportskog kabrioleta.
Peugeot 207 CC pojavio se kao naslednik prethodnog modela – 206 CC. Taj model je postigao zavidan uspeh i na njegovu isporuku je u početku trebalo da se čeka po nekoliko meseci, čak i godinu dana. Novi model je u potpunosti otklonio nedostatke prethodnog (kojih, iskreno rečeno, nije bilo mnogo), pa je kod njega ostvarena povećana pouzdanost krovnog sistema i njegovog mehanizma za pokretanje.
Njegova ukupna masa je 1.450 kg (212 kg veća od prethodnika), a dimenzije su mu 4,04 x 2,54 x 1,75 metara. Posebna pažnja posvećena je sigurnosti u vožnji, tako da se sa zadnje strane nalaze dva štitnika, a u unutrašnjosti pet vazdušnih jastuka. Prtljažnik je sasvim solidne veličine i ima zapreminu oko 400 dm3 u slučaju vožnje s podignutim krovom, dok je sa spuštenim krovom oko 160 dm3. Unutrašnjost se ne razlikuje znatno od prethodnog modela, kao i osnovne linije spoljnog dizajna.
Ponuda Peugeot-a 207 CC u pogledu agregata je trostruka – dva modela s benzinskim motorom zapremine 1,6 litara (120 konjskih snaga) i 1,6 THS sa 150 konjskih snaga, a za one koji bi se radije odlučili za ekonomičnost tu je dizel varijanta zapremine 1,6 litara (HDI) i sa 110 konjskih snaga. Ima petostepeni manuelni menjač. Za dostizanje brzine od 100 km/h potrebno mu je oko 11 sekundi, a maksimalna brzina je oko 200 km/h (pri vožnji u kabriolet varijanti maksimalna dozvoljena brzina je 130 km/h). Potrošnja dizel goriva je oko 6,4 litara na stotinu pređenih kilometara.
Pomenimo na kraju i cenu. Početna cena ovog atraktivnog sportskog kabriolet automobila iznosi nešto preko 18.000 evra. To se odnosi na benzinsku varijantu (najskromniju) i bez klima-uređaja, HiFi sistema, satelitske navigacije i ostale „šminke“ koja ga čini ekskluzivnim i luksuznim (kožnih sedišta, metalizirane boje i drugi detalji). Najskuplja i najekskluzivnija varijanta dostiže 30.000 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

206cc207ccautomobilikabrioletpezo
Komentari (0)
Dodaj komentar