Mnogi prave ovu grešku kada peru auto: Samo uz ovaj trik biće kao nov

Besprekorno čist i blistav automobil san je mnogih vozača, ali mnogo toga utiče da se vozilo zaprlja, čak i ako ga redovno perete. Jedan dan padne kiša i tragovi kapljica ostanu po celom autu, drugog dana se ptica postara za njega, a trećeg grane sunce, obasja sve nakupljene nečistoće i primora vas da uzmete krpu u ruke. Ipak, znajte da ovo može biti velika greška jer visoke temperature i automobil koji stoji direktno na suncu nije baš najsjajniji scenario za otpočinjanje pranja.

Vodite računa da pranje ne počinjete ako je vaš automobil vruć na dodir jer bi to moglo da ošteti farbu, pa pokušajte da se svojim prljavim mezimcem pozabavite u hladnijim danima ili kada je zaštićen od direktne sunčeve svetlosti.

Kako najbolje da operete automobil?

Iako je tečnost za ručno pranje posuđa odličan odmašćivač i prvo za čime poseže većina vozača, znajte da to nikako nije sredstvo koje treba koristiti pri pranju vozila. Da, uklanja prljavštinu i masnoću, ali takođe uništava važna ulja koja proizvođač nanosi nakon završne boje. U slučaju da ga neprestano koristite, skraćujete vek farbi na vašem automobilu koji će osim što će promeniti boju, vrlo brzo izgubiti i sjaj, piše Novi.

Umesto toga, evo jednog od najboljih trikova za automobile: koristite sredstvo za čišćenje formulisano specijalno za vozila (lako je dostupno po povoljnoj ceni). Ono će očistiti vaš automobil za svega dva minuta – dovoljno je samo da ga pomešate sa vodom i jednim potezom pređete preko nečistoća koje će u trenutku nestati.

Ovakva sredstva predstavljaju posebnu mešavinu aktivnih supstanci, stvaraju izdašnu penu i temeljno čiste vaše vozilo. Štite limariju, dajući joj divan sjaj, a aktivne supstance ovih profesionalnih formula za pranje otklanjaju prašinu, kao i nečistoće ulja i masti.

Rastvaraju se u hladnoj ili toploj vodi. Ne ostavljaju tragove vlage niti mrlje i lako se ispiraju. Sadrže malu količinu fosfata, biološki su aktivna i nisu toksična.

Prilikom pranja možete da upotrebite kantu ili crevo sa običnom vodom, ali i par poteza sunđerom ili krpom obaviće sasvim solidan posao. Još je bolje što će vaš automobil odmah zasijati, pa i u slučaju da ste u žurbi propustili zaprljana mesta, visok sjaj će ih prikriti i prljavština će biti manje uočljiva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilpranje
Komentari (0)
Dodaj komentar