Na ovom pitanju padaju i najbolji vozači: Izgleda jednostavno, ali skoro svi daju pogrešan odgovor

Veliki broj iskusnih vozača koji svakodnevno koriste auto kao prevozno sredstvo, ubeđeni su da su Fanđo glavom i bradom pa misle da svaku situaciju u saobraćaju rešavaju kao od šale, neki strpljenjem i znanjem, neki psovkama.

Baš zbog njih se neko nedavno setio da pronađe najteže pitanje, na koje oni koji misle da su najbolji vozači odgovor daju u sekundi, a da ne primete jednu začkoljicu i zato i pogreše.

Odavno je poznato da su na testovima najteža pitanja ona sa “raskrsnicama“, tj slike gde prateći pravila i saobraćajne znakove, budući vozač treba da proceni koje vozilo ima prednost, i upiše kojim redosledom vozila prolaze raskrsnicu.

Ova raskrsnica vam deluje jednostavno? Rešite je i dobro zapamtite kojim redosledom automobili prolaze.

Napominjemo da ovog konkretnog pitanja nema na testu za polaganje, jer, prema mišljenju instruktora vožnje nijedno pitanje nije nerešivo, i budući vozači često test reše perfektno, ali u auto školi “Zeleno svetlo” baš ovo pitanje navode kao idealan primer za nepromišljene greške čak i iskusnih vozača.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pitanjeraskrsnicavozaci
Komentari (11)
Dodaj komentar
  • Zoran

    Crveni – nalazi sa na glavnom putu, žuti – nalazi se na sporednom putu, zeleni – ima znak stop, mora sve da propusti. I nikako drigačije

  • Anonimni

    Besmisleno pitanje daje besmislen odgovor . Kombinacija znakova i grafički prikaz raskrsnice su apsolutno besmisleni, tako da ke i odgovor besmisleno glup.

  • Pedja

    Hahaha… Pravilo desne strane, ne ruke, važi ako raskrsnica nije obeležena znakom. Prvu važnost ima saobraćajni policajac, pa semafor, pa znak, pa tek onda pravilo desne strane. Dakle, crveni, žuti, zeleni. Zeleni ima Stop i ima da čeka 3 dana dokle god se vozila kreću. Trougao je upozorenje da mora da propusti vozila, ali ne mora da stane. Ovog pitanja nema na testovima jer ovakva raskrsnica sa ovakvim rasporedom znakova ne postoji. Ako postoji znak za prolaz sa pravom prvenstva, onda na sporednim ulicama mora da bude STOP.

  • Anonimni

    Crveni zelenì žuti,dajte vaš pravi odgovor?

  • Anonimni

    Crveni zeleni žuti.dajte nam vaš pravi odgovor.

  • Anonimni

    Dajte nam tacno resenje kako bi znali dali gresimo ili ne.Ovako,pitanje je besmisleno.

    • Anonimni

      Dajte odgovor ne igramo se core bake ,crveni zuti zeleni .

  • Anonimni

    Crveni,žuti,zeleni

  • Pa

    Crveni, zeleni, pa žuti…

    • Stohadin

      Crveni,zeleni,žuti. Obrnuti trougao i STOP imaju istu važnost i važi pravilo desne ruke.

      • Anonimni

        Nije tacno obrnuti trougao i stop nemaju istu vaznost .na stop cekas dok ne umres a obrnuti trougao ne ,istina pratis ostale ko je u prednosti