Najbahatiji vozači najčešće biraju upravo ovu marku: Uopšte nije iznenađenje

Ovi vozači zabijaju vam se bukvalno u prtljažnik automobila i voze milimetar iza vas. Skreću i menjaju saobraćajne trake bez migavca. Pretiču u krivini. Zaobilaze vas na autoputu s desne strane. Kao ludi počnu da vam trube ili blenduju ako, po njihovom mišljenju, niste dovoljno brzo pretekli kamion. To su agresivni vozači za koje – tvrdi istraživanje nemačkog instituta Innofact i automobilskog portala Leasingmarkt – čak 90% vozača tvrdi da postoje.

I ne samo to: hiljadu ispitanih vozača veruje da postoji i veza s vrstom automobila koje voze takvi vozači pa su u sklopu istraživanja dali svoj glas takvim markama.

Jedna je marka jasno zauzela prvo mesto u anketi. To je bavarski ponos BMW. Čak 62% ispitanih tvrdi kako upravo automobile te marke voze najagresivniji i najbahatiji vozači. Daleko nije ni BMW-ov najveći konkurent, Mercedes, za koji 44% ispitanih tvrdi da je izbor agresivaca na cesti. Ovaj neslavni Top 5 zatvaraju još dve njemačke marke, Porsche i Volkswagen.

Top 5 automobilskih marki koje voze najagresivniji vozači

  1. BMW
  2. Mercedes
  3. Porsche
  4. Audi
  5. Volkswagen

Samo je 2 posto ispitanih agresivnost na cesti povezalo s markama Seat i Volvo, a pomalo čudi pozicija Opela. Naime, poznato je kako je Opel omiljeni automobil tunera, česte su i sportske verzije (nekad GSi, kasnije OPC), ali očigledno se vozači ove marke ne smatraju bahatima.

Šta vi mislite, koju marku automobila voze najbahatiji vozači?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilbmwmarka
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Toma

    Lista je OK osim mercedesa. Ne znam zbog cega je tako visoko kotiran.