Novi Renault Megane

Linije novog Renault Megane-a, koji je premijerno prikazan na Salonu automobila u Parizu, rezultat su želje francuskog proizvođača da napravi automobil uočljiv na prvi pogled. Njegov dinamičan i elegantan stil nadahnut je strašću, a odlikuje ga robustnost s jakim naglaskom na obliku, završni izgled karoserije, kao i kvalitetni materijali korišćeni u izradi.
Njegova izražena posebnost uočljiva je u agresivnom izgledu prednjeg kraja, dok se izdužena svetla nastavljaju fluidnom linijom, koja ih spaja s otvorima za vazduh. Latino uticaj elegantnih, senzualnih linija novog Megane-a vidljiv je sa strane. Bočne proporcije su skladne i dinamične i neodoljivo podsećaju na kretanje. Osećaj robustnosti i kvaliteta pojačan je raskošnom površinom i zaobljenošću karoserije. Široki razmak između leve i desne strane točkova (1,55 m) garantuje dobro ležanje na putu i stabilnost automobila. Posebna pažnja posvećena je ublažavanju oštrih linija između različitih delova karoserije. Kako spoljašnjost, tako i unutrašnjost karakteriše mnoštvo mekih linija. Osećaj da je instrument tabla u vazduhu pojačan je čistim vodoravnim linijama. Komande su smeštene na dohvat ruke i koncentrisane su oko volana i centralne konzole, kako bi napravile što više mesta za još prostraniju kabinu.
Novi Megane dizajniran je da pruži najbolju sigurnost u klasi. Nasledio je dvostruke senzore za bočni sudar i vazdušne jastuke iz dva dela, kao na "laguni III", a mnoštvo skraćenica kao što su ABS, ESC suvišno je i spominjati. Do 2010. porodicu novog Renault Megane-a činiće šest različitih modela, od kojih će svaki imati svoju prepoznatljivu i uočljivu karakteristiku. Modeli su osmišljeni isključivo za evropsko tržište, a u prodaju kreću od novembra 2008. godine.
Oni koji se odluče za kupovinu Megane-a moći će da biraju između nekoliko benzinskih i dizel motora. U zavisnosti od tržišta, ponudu benzinaca činiće 16-ventilski agregati 1,6 (100 i 110 konjskih snaga), kao i 2,0-litarski 16v (140 KS) i TCe 180 (130 KS) s opcijom manuelnog ili automatskog menjača. Čast dizelaša braniće već ranije poznati dCi agregati sa 85 i 105 KS, dopunjeni onima snage od 90, 110 i 130 KS. U ponudi će biti i dCi 160 s manuelnim i dCi 150 s automatskim menjačem. U ponudu novog Megane-a biće uključeni i motori kompatibilni s biogorivom (bioetanol i biodizel).
Novi Renault Megane ima i opremu koja se povezuje s višim segmentom, kao što je automatska parking kočnica, hands-free ulazak i pokretanje vozila, automatsko zaključavanje vozila kada se vozač udaljava od automobila, navigacijski sistem… Velika pažnja posvećena je kvalitetu i završnoj obradi materijala. Pored toga, novi Renault Megane dolazi sa širokom lepezom dodatne opreme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilimeganerenaultvesti
Komentari (0)
Dodaj komentar