Peugeot 308 CC 1,6: idealan za leto

Peugeot 308 CC je naslednik modela Peugeot 307 CC i u svakom pogledu je bolji i upečatljiviji automobil od svog prethodnika, a u pojedinim elementima postavlja i potpuno nove standarde u svojoj klasi. Bez obzira na to da li se radi o kupe ili kabrio verziji, ovaj model u pogledu dizajna predstavlja pravo osveženje u klasi kompaktnih CC modela. Atraktivna i moderna rešenja novog Peugeot 308 CC izmamiće osmeh na licu svakog ljubitelja automobila.
Već pri ulasku u unutrašnjosti automobila prisutan je osećaj prijatnosti, koji jednim delom ide i na račun bogate opreme. Sedišta su presvučena kožom, a svi materijali su na zavidnom novou. Posebnu pohvalu zaslužuje napredni klimatizacioni uređaj. Novost kod Peugeot-a je Airwave sistem, koji je ugrađen u sedišta; radi se o sistemu hlađenja ili grejanja glave, zavisno od spoljašnje ili unutrašnje temperature.
Ovaj model pokreće 1,6-litarski turbo benzinski agregat snage 150 KS, koji se pokazuje kao idealna mera za Peugeot 308 CC. Iako se ne može govoriti o nekim spektakularnim performansama, za bržu, pa čak i sportsku vožnju, ovaj motor svakako ima potencijala. Ako govorimo o manama, onda treba pomenuti ručni menjač sa šest brzina, koji bi ipak trebalo da bude napravljen kvalitetnije, jer su hodovi ručice menjača još uvek prilično neprecizni i predugački. Zahvaljujući mekanom vešanju, udobnost i komfor su na pristojnom nivou, a čak i na lošijim putevima nećete imati razloga za nezadovoljstvo.
Kada se podvuče crta, novi Peugeot 308 CC u svakom slučaju zaslužuje pohvale, najpre zbog zadovoljstva koje pruža vozaču i svim drugim putnicima. Ali, to zadovoljstvo ima i svoju cenu, koja u ovom slučaju iznosi oko 31.000 evra. Za taj prihvatljiv iznos dobijate odličan CC model sa snažnim benzinskim motorom i najbogatijim paketom opreme. Ako se u obzir uzmu njegovi direktni suparnici, Peugeot ipak nudi najviše. Nažalost, najveći suparnik idućih meseci i dalje će mu biti ono na šta niko nema pravi odgovor. Naravno, reč je o recesiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

308ccautomobilipeugeot
Komentari (0)
Dodaj komentar