Pikap vozila – za sve prilike i namene

Pikap (Pick up) vozila su svoju popularnost stekla zahvaljujući brojnim praktičnim rešenjima. Pravi radni automobili, koji svojim vlasnicima nude praktičnost kao nijedan drugi model automobila, omiljeni su kod vlasnika velikih imanja ili građevinskih kompanija. Prvenstveno zbog zadnjeg tovarnog prostora, koji terence pretvaraju u prave male kamione. Ovaj segment automobila najveću popularnost ima u SAD, gde na nepreglednim imanjima najviše dolaze do izražaja. Poslovi kao što su prevoz građevinskog materijala ili savladavanje teško prohodnih neasfaltiranih puteva njihovi su osnovni zadaci.
Ono što svaki pikap mora da ponudi vlasniku jesu izuzetna izdržljivost, snažan motor i brojna praktična rešenja koja preduzetnicima olakšavaju svakodnevni posao. Moderni pikap terenci pružaju i dobre vozne osobine na asfaltiranim saobraćajnicama, što nije bilo slučaj ranije. Zato današnji modeli iz ovog segmenta mogu da posluže i kao porodični automobili – naravno, ako se radi o modelu s dvostrukom putničkom kabinom. Naime, većina proizvođača nudi dve karoserijske verzije, s jednostrukom ili dvostrukom kabinom, zavisno od potreba i želja kupaca. Pogon na sve točkove, uz poneku blokadu diferencijala, spada u najvažniju opremu ovakvih terenaca.
Dolaskom novih modela proširila se i ponuda dodataka, koji nisu više rezervisani samo za teške poslove. Primera radi, zanimljivo je da je moguće postaviti šator u tovarni prostor. Tom opcijom sigurno će se oduševiti ljubitelji kampovanja, ali i istraživači. Takođe, mogu se instalirati i držači za motocikle, ali i plastični pokrivač sanduka, koji pikap vozila pretvara u klasične terence. Moguće je obložiti tovarni prostor plastičnom oblogom, koja štiti lim i lak od raznih udaraca ili vremenskih neprilika, kao što je led ili sneg. U ponudi su i mnogobrojni nosači za prevoz skija, bicikala ili surferskih dasaka.
Moderna pikap vozila su više od običnih radnih terenskih vozila, a razni dodaci omogućuju potencijalnim kupcima da svoj automobil opreme prema svojim željama. Naravno, svi ti dodaci traže dosta novca, ali ako su vam zaista potrebni, isplati se uložiti. Pikap vozila nisu oduvek bila višenamenska, kao što su to danas. Primera radi, veliki terenci proizvedeni u SAD, gde je u osnovi i nastao ovaj segment auto-industrije, nisu nudili dobre vozne osobine na asfaltiranim saobraćajnicama. Ta vozila koristila su se isključivo za prevoz tereta ili savladavanje teških puteva. Danas je priča sasvim drugačija. Moderna pikap vozila nude vrlo dobre vozne osobine, ali i dovoljno prostranu putničku kabinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobiligrađevinske kompanijemali kamionipikappraktičnostterenciteretna vozilatovarna vozilavozila
Komentari (0)
Dodaj komentar