Pogledajte mapu najpopularnijih marki automobila po državama, evo gde je Srbija

Ako pitamo Gugl, tektonske promene u autoindustriji već su se odrazile i na odnos snaga na tržištu.

I dok su još prošle godine Tojota i BMW držali tron kao najpretraživanije marke automobila na Guglu, podaci za ovu godinu govore da se događaju velike promene. Novi igrač je Tesla Motors koji je za nekoliko godina došao do samog vrha. Trenutno je pretekao BMW, a jedina popularnija marka na globalnoj sceni je Tojota. Sudeći po podacima, ne zadugo.

Prema podacima za prvu polovinu 2021. godine, Comparethemarket.com je napravio mapu sveta na kojoj lako možemo videti koja je marka automobila bila najčešće pretraživana na Guglu, i to u svakoj od zemalja.

Godine 2020. prevlast su držali BMW i Tojota. Prošle godine Tojota je bila broj 1 u 55 država, a BMW u 34, dok je trećeplasirani Mercedes bio najpopularnija tema u 15 država. Tesle nije bilo nigde. Isto je bilo i kada se pogleda dalje u prošlosti, 2018. i 2019. godine.

Sada su stvari nešto drukčije. Tojota je i dalje prva, ali je pala na 46 država. Na drugo mesto stigao je Tesla Motors koji je najpopularnija marka automobila u čak 41 državi. Treći je i dalje Mercedes (16), dok je BMW pao na četvrto mesto s tek 13 država u kojima je najpopularniji. Recimo i da četvrto mesto deli s Hjundaijem.

Pogledamo li Srbiju i države regije, stvari su načelno ostale iste. BMW je ovde i dalje broj 1 kao najpopularnija marka na Gugl servisu.

I još jedna informacija. Ako gledamo globalne podatke, Tesla Motors je već pretekao Tojotu kao najpretraživanija marka automobila na Guglu. Tojota je druga, a treće mesto drži BMW.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilimarkenajpopularniji
Komentari (10)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Zastava 750

  • Anonimni

    Srpkinja koju na globalnom nivou najčešće traže na guglu je Cherry Kiss. Zaključak, sigurno je reč o nekoj bitnoj i važnoj osobi ili recimo poželjnoj udavači.

  • Anonimni

    U srbiji sasvim sam siguran da je najpopularniji vw.

    • Anonimni

      Skontali ljudi da je BMW odavno konfekcija za velike pare. Što ne znači da i drugi nisu postali plastično smeće sa kineskim tabletima i plastikom na sve strane i prdavim motokultivatorima od motora.

  • Anonimni

    Koja laž živim u Nemačkoj već duže vreme se smenjuju BMW i VW ni u snu niko negleda i nema na putevima Tesle. Od elektro auta za sada više ima Nisan, i opet VW.

  • Anonimni

    Živim na Novom Zelandu, najpopularniji i najprodavaniji su Ford i Tojota, ovo je propaganda zelenih, nema veze sa stvarnim stanjem.

    • Anonimni

      Najpretrazenije na Google, pa kakve to veze ima sa popularnosti u državi?!? Najpopularniji je najvozeniji a šta se svrljas na internetu apsolutno nema veze sa popularnosti. Tesla u Svedskoj i Norveškoj važi za to hahahah

      • Anonimni

        Teslom se vade ekseri…

  • milovan

    U Engleskoj nema ni 3% Tesle,a vi kazete da je najpopularniji.??? EPP je taj vas clanak.

    • Boki®

      😂😂😂 aha, šio mi ga Đura 😝 Tesla je i za bogate Evropljane san. Ovo Google dobio lovu od Elona Maska da lobira 😏