Praznik za oči

Visok nivo luksuza, elegancije i ekskluzivnosti je ono što se može očekivati od imena Maserati i Quattroporte. Maserati je očekivanja u potpunosti ispunio specijalnom edicijom limuzine Quatroporte pod nazivom Collezione Centro, s kojom je nastupio na nedavno održanom severnoameričkom sajmu automobila u Detroitu.
Pogled na njegov eksterijer i enterijer čak i potpuno ravnodušne ostavlja bez daha. Sve što krasi ovu seriju napravljeno je u izuzetnom stilu i s vrhunskim luksuzom. Serija je ograničena na stotinu primeraka, od kojih svaki ima svoj ekskluzivan identifikacioni broj. Iza tog luksuza krije se već poznat agregat koji stoji u osnovi serije Quattroporte. To je agregat V8 zapremine 4,244 litara, sa snagom od 400 „konja“ pri 7.000 obrtaja u minuti i obrtnim momentom 451 Nm (njutn-metara) pri 4.500 obrtaja u minuti, ukomponovan sa šestostepenom hidrauličnom automatskom transmisijom.
Prema tome, snaga i performanse ove ekskluzivne serije su u samom vrhu. Ipak, ono što ostavlja bez daha jeste njegov izgled i kvalitet izrade. Elegantna bež boja osnovna je boja eksterijera i enterijera. Atraktivan spoljni izgled upotpunjuju 20-inčni aluminijumski točkovi i hromirana maska hladnjaka. Visok nivo elegancije u unutrašnjosti ostvaren je kožnim presvlakama, takođe u bež boji („Cuoio“ koža) i drvenim detaljima na upravljaču, konzoli i kaseti. Koncept ovog sofisticiranog enterijera Maserati je predstavio prošle godine na sajmu automobila u Frankfurtu, da bi zatim pristupio u potpunosti njegovoj realizaciji.
Posebna priča su vrhunski elementi zabave u pravom „hajtek“ okruženju. Osnovu tih tehnologija čini Maserati-jev Multimedia Entertainment sistem, ugrađen u centralnu konzolu. Odlikuje se mnogobrojnim funkcijama koje obezbeđuju kvalitetnu audio i video zabavu. Sadrži CD/DVD i MP3/WMA plejere, a postoji i mogućnost priključivanja iPod-a i drugih uređaja preko USB i Bluetooth priključaka. Iza prednjih sedišta su dva ekrana dijagonale 10,4 inča sa touchscreen opcijom, tako da zabavom mogu potpuno upravljati putnici sa zadnjih sedišta. Jednom reči, pravi praznik za oči, u kome će potpuno uživati samo onih 100 odabranih srećnika vrlo dubokih džepova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilikvatroportemaserati
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Vujadin Vujanović

    Ovo je fantastična mašina!