Renault DeZir Gullwing Coupe

Pošto se Sitroen (Citroen) već stoti put pohvalio svojim radikalnim konceptom električnog supersportskog automobila, modelom GT, i Reno (Renault) je predstavio svog konja za trku. Reč je o konceptu Renault DeZir Gullwing Coupe, koji – baš kao i GT – predstavlja dizajnersko viđenje futurističkog "supersportskog" automobila na struju.
Prema prvim informacijama, ovaj dvosed pokretaće električni motor snage 150 KS i 226 Nm. Iako se snaga ne čini impresivnom, konstrukcija karoserije od karbonskih vlakana, kao i čelični okvir omogućuju DeZir Gullwing Coupe-u ubrzanje do 100 km/h za pet sekundi. Ovaj Renoov odgovor Tesli (Tesla), Fiskeru (Fisker), Mercedesu (Mercedes), Audiju (Audi) i drugim proizvođačima koji su predstavili svoje električne uzdanice imaće maksimalnu brzinu od 180 km/h, kao i relativno kratak domet od 160 km.
Srećom, litijum-jonska baterija može se napuniti do 80 odsto kapaciteta za samo dvadesetak minuta pomoću Renoove tehnologije brzog punjenja Quick Drop. Kao i Nissan LEAF i ostali električni modeli nastali u saradnji kompanija Reno i Nisan, Renault DeZir Gullwing Coupe imaće "rezervoar" u obliku centralno postavljene 24 kW/h litijum-jonske baterije. Mada se ne može tvrditi da će Renault DeZir Gullwing Coupe ikada krenuti u serijsku proizvodnju, u Renou ističu da je prednji kraj električnog sportskog kupea primer dizajna kojim će se kretati budući modeli ovog francuskog proizvođača.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

audiautomobilibaterijacitroengtjonleaflitijumlitijum-jonskamercedesnisannissanrenault dezir gullwing couperenotesla
Komentari (0)
Dodaj komentar