Renault Megane Coupe

Renault Megane Coupe je automobil sportskog stila. Veliki usisnici vazduha, svetla koja ostavljaju utisak "lebdenja", istaknuta prednja maska, izražajan i dinamičan zadnji deo, široki i visoki bokovi prosto oduzimaju dah na prvi pogled. Ovaj automobil opremljen je tehnološkim rešenjima koja su praktična za svakodnevno upravljanje, a kabina je odlično osmišljena. Instrument tabla zasnovana je na tri nivoa čitanja. Omogućuje znatno veću preciznost i brzinu očitavanja brojača s okretanjem analognim prikazom, brzinom s digitalnim prikazom i pokazivačem regulatora ograničenja brzine koji je odmah uočljiv.
Ispod haube ovaj "sportista" ima čak pet vrsta motora: 1.4, 1.5, 1.6, 1.9, kao i 2.0, u rasponu od 85 do 160 konjskih snaga. Novi dizajn omogućava automobilu da seče vazduh s minimalnim otporom, smanjujući potrošnju goriva. Od 0 do 100 francuska uzdanica u proseku stiže za 9,5 sekundi, a mešovita potrošnja na pređenih 100 kilometara je oko šest litara. U njemu su "upakovani" petostepeni ili šestostepeni manuelni menjači. Komanda na upravljaču omogućava podešavanje odabrane brzine.
Za optimalnu zaštitu u slučaju sudara i za idealno zadržavanje tela sistem ima dvostruki zatezač na svim sedištima u automobilu. Veliki elektronski podesivi krovni prozor prijatno osvetljava kabinu i omogućava panoramski pogled. Spoljašni retrovizori su elektronski podesivi, preklopivi i imaju svoje grejače. U kabini novog modela Renault Megane Coupe je prava muzička "ludnica". Digitalna obrada zvuka omogućuje zvučnicima (čak osam) reprodukciju visokog kvaliteta u tri dimenzije. Svakom putniku dostupna je potpuna "zvučna scena". Novi Renault Megane Coupe ima i sistem koji upozorava vozača u slučaju pucanja gume ili promene pritisaka u gumama, čime se smanjuje opasnost od gubitka kontrole nad vozilom. Dugačak je 4,2 metra, širok 1,8, dok je visina nešto drugačija i iznosi 1,2 metra. Cena se kreće od 14.999 evra pa sve do 20.500 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilibrzinacoupefrancuskakupemeganmeganemotorimuzikarenaultrenosportistaubrzanje
Komentari (0)
Dodaj komentar