Renault Scenic – treća generacija

Reno (Renault) je tržištu ponudio treću generaciju svog popularnog monovolumen modela Scenic. Ovaj automobil je dovoljno snažan i sasvim dovoljno velik za dinamične i mlade porodice. Na raspolaganju je prtljažni prostor od minimalno 437 litara, koji se preklapanjem naslona zadnjih sedišta može dodatno proširiti na 1.837 litara.
Reno je jedna od vodećih marki prozvođača u kompaktnom segmentu, a uspešnost porodice Megane vidljiva je u nekoliko područja. Nastala je prvobitno iz tri modela, sa troja i petora vrata, a posle je ponuđena Sedan verzija, da bi gama ovog modela kasnije nastavila da se širi. Tako je pre 14 godina na red došao i model Renault Megane Scenic. Bio je to kompaktni monovolumen koji je postigao izuzetno dobre prodajne rezultate. Scenic je postao prvi kompaktni monovolumen, prema kojem su i drugi proizvođači počeli da slede trendove. Posle samo osam godina, stigla je i veća Renault Grand Scenic verzija. Tako da je od 1996. prodato više od 3,3 miliona primeraka ovog modela koji se svojim imenom odvojio od porodice Megane.
Renault Scenic je manji od modela Grand. Karakteriše ga nešto dinamičniji izgled, a dokaz tome je i sličnost sa Coupe izdanjem poslednje generacije model Megane. Rešetka hladnjaka upotpunjena je dodatnim, srebrnim okvirima pored svetala za maglu, baš kao i kod već pomenutog modela Megane Coupe. Oni koji vozilu prilaze sa zadnje strane razliku između dve verzije mogu videti i u svetlima u obliku bumeranga. Dok je kod Scenic-a njihov donji završetak okrenut prema sredini prtljažnih vrata, kod modela Grand Scenic karakteristično je to da je završetak okrenut prema prednjem delu vozila.
Renault Scenic dugačak je 434,4 cm, što je za 22 cm kraće od verzije Renault Grand Scenic, a nastao je na platformi s međuosovinskim razmakom od 270,3 cm. Prostranost i modularnost putničke kabine stvari su o kojima se može mnogo toga napisati, pa ćemo taj deo ovaj put preskočiti i ostaviti za neku drugu priliku. Treba samo istaći da je na raspolaganju prtljažni prostor od minimalno 437 litara, i to kada se koristi svih pet sedišta i kada su, inače odvojena, zadnja sedišta pomerena sasvim pozadi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobiligrandgrand senikkolamaganmonovolumenporodicaporodični automobilrenosenik
Komentari (0)
Dodaj komentar