Seat Leon Cupra R – najjači Španac

Na IAA – Salonu automobila u Frankfurtu, koji je održan u septembru, Seat (Seat) je premijerno predstavio svoj najsnažniji automobil svih vremena, model Seat Leon Cupra R. Novi sportski model pokreće dobro poznati 2,0 TSI četvorocilindrični turbo benzinski 16V motor, s direktnim ubrizgavanjem goriva pod jako visokim pritiskom, najveće snage 265 KS, koji ispunjava Euro 5 norme za emisiju štetnih gasova.
Performanse su nešto bolje od dosadašnjeg modela Seat Leon Cupra, s motorom od 240 KS, a najveća brzina je veća za 3 km/h i sada iznosi okruglo 250 km/h, dok je ubrzanje s mesta do brzine 100 km/h poboljšano u odnosu na stari model za 0,3 sekunde i iznosi 6,1 sekundi. Pri tome je prosečna potrošnja goriva oko 8,1 litara na 100 km, što je za 0,2 litra manje od starog modela Seat Leon Cupra.
Novi Seatov sportski model označen je slovom "R", koje je uobličeno i u logo koji se nalazi na maski motora i na zadnjem poklopcu, zajedno sa stilizovanim slovima Cupra. Iste oznake, ali u jarkocrvenoj boji, nalaze se na crnoj plastici motora. Aluminijumske pedale, izrazito sportska sedišta u obliku školjke, elipsasti obruč upravljača ukrašavaju unutrašnjost ovog automobila, dok spolja u oči odmah upadaju 19-inčne aluminijumske felne sa pet krakova i niskoprofilne gume 235/35.
Velike felne omogućile su ugradnju većih diskova, pa su napred diskovi od 17 inča, a nazad od 16 inča. Automobil serijski dolazi sa ESP-om, elektronskim zaustavljačem diferencijala, šest vazdušnih jastuka, kontrolom guma, senzorom brisača, senzorima za parkiranje, tempomatom, maglenkama, automatskom klimom i radio CD MP3 USB uređajem sa osam zvučnika. Pretpostavlja se da će cena Seat Leon Cupra R biti neznatno veća od cene starog modela Seat Leon Cupra, koji je u Nemačkoj prodavan za 27.990 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilileon cupra rseat
Komentari (0)
Dodaj komentar