Sjajan uspeh novog „punta“ u Južnoj Americi

Nagrada koju je Fiat 500 dobio kao najbolji evropski automobil za 2008. godinu („Car of the year 2008“) nije jedino priznanje novim modelima italijanskog proizvođača. Novi Fiat-ov Grande Punto, lansiran u avgustu 2007. godine, već je postigao velik uspeh. Najuspešniji njegov nastup zabeležen je u Južnoj Americi, tačnije, u Brazilu.
Dugačak je spisak nagrada koje je Fiat Grande Punto dobio u Brazilu i Južnoj Americi. Među njima je verovatno najvrednija „Carro do Ano 2008“, koja ga je proglasila top-modelom za 2008. godinu. Argumenti koji idu kao obrazloženje za dodelu ove nagrade su dizajn, sigurnost, kvalitet i komfor ovog modela. Zahvaljujući tome, za tri-četiri meseca na tom tržištu prodato je 10.000 primeraka Fiat-a Grande Punto. Ovu prestižnu nagradu brazilske automobilske industrije dodeljuje magazin Auto Esporte.
U bodovanju za nagradu Grande Punto je u vrlo oštroj konkurenciji osvojio 235 poena. Iza njega su se našli Citroen C4 Pallas sa 208 poena, Nissan Sentra sa 152 poena, Renault Logan sa 146 i Chevrolet Vectra sa 134 poena. Pored ovog priznanja, Grande Punto je dobio nagradu južnoameričke štampe „Auto Interamericana 2008“, koju dodeljuje udruženje FIPA (Federation of Interamerican Periodicals Automotive), i dve nagrade udruženja brazilske automobilske industrije Abiauto (Automative Industry Association) – „Carro Nacional do Ano“ i „Carro Abiauto do Ano“.
Međutim, to nije sve. Ovom modelu pripala je nagrada TV kuća za najbolji auto zapremine preko 1001 centimetra kubnog („Best Nacional Car over 1001 cc“), zatim za auto s najboljim reklamnim oglašavanjem („Best product advertisement“) komercijalnog udruženja „Bola de Cristal“, a nagradu „Big Idea Chair“ dodelio mu je Yahoo Brasil. Zbog ovolikog spiska nagrada ova priča će ostati bez nekih tehničkih podataka o ovom modelu, koji se odlikuje vrlo bogatom ponudom agregata, pa to ostavljamo za neku sledeću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

fijatgrandejuzna amerikapunto
Komentari (0)
Dodaj komentar