Škoda Superb u Ženevi

Druga generacija Škodine limuzine pod nazivom Superb nastupila je na salonu automobila u Ženevi i prikazala mnoge nove elemente i detalje koji doprinose njenoj atraktivnosti i originalnosti. Posebno je atraktivno rešenje njenog zadnjeg dela, koje ovaj model čini istovremeno i sedanom i hatchback-om. Među ponuđenim varijantama pažnju je privukla i ekološka škoda Superb.
U odnosu na prethodnu generaciju škoda Superb je luksuznija, savremenija i malo veća (35 mm duža i 18 mm šira, pa su joj dimenzije 4,838 x 1,783 metara). Kao svojevrsni spoj sedana i „hečbeka“, to je model s petoro vrata, koja se mogu otvarati na dva načina svojstvena tim dvema vrstama vozila (Twindoor tehnologija). U slučaju otvaranja kao kod „hečbeka“ znatno je olakšan utovar prtljaga. Zapreminski prostor za njegov smeštaj može da iznosi čak 1.890 litara s oborenim zadnjim sedištima.
Izmene u dizajnu u odnosu na prethodnu generaciju ostvarene su i na prednjoj strani ovog modela. Zahvaljujući izgledu prednje maske i većem Škodinom znaku, ona odaje utisak agresivnosti i snage. Farovi su joj savremenog dizajna, s mogućnošću prilagođavanja i promene površine koju osvetljavaju u zavisnosti od brzine kretanja i uslova vožnje. Ove izmene očigledno su deo nove strategije razvoja vozila u Škodi, kao delu Volkswagen Group korporacije.
Nova škoda Superb biće ponuđena s tri benzinska i tri dizel agregata. Benzinci su TSI motori zapremine 1,4 do 3,6 litara i snage 125 do 260 konjskih snaga. Top-model je zapremine 3,6 litara (V6 agregat) s pogonom na sva četiri točka, ali se najveće interesovanje očekuje za motor zapremine 1,9 litara. Biće to takozvana bestseler kombinacija. Ovi motori su kombinovani s manuelnom ili automatskom transmisijom, koja je kod top-modela šestostepena.
Posebna pažnja posvećena je ekološkoj varijanti Superb GreenLine. Ona je zasnovana na 1,9-litarskom četvorocilindričnom turbodizel agregatu sa 105 konjskih snaga. Sve pomenute varijante nove generacije Škode Superb očekuju se na evropskom tržištu od juna ove godine, a kasnije i na ostalim tržištima. Različite varijante s benzinskim i dizel agregatima prodavaće se, kako je najavljeno, po ceni od 15.000 do 23.000 funti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobililimuzinaskodasuperb
Komentari (0)
Dodaj komentar