Snimak iz 1999. godine: Mladi Elon Musk kupuje svoj prvi superautomobil

Drugi najbogatiji čovek na svetu danas, davne 1999. godine je već ozbiljno ušao u poslovne vode, i čim je stigla i prva veća zarada, 28-godišnjak je odlučio da sebe nagradi automobilom.

Ukus nije izostao, pa je Mask na vrh liste stavio tada, a za mnoge i sada, najbolji supersportski automobil na svetu. Pogađate, u pitanju je Meklaren F1, a njegova cena je tada bila 815.000 dolara. Svojevremeno najbrži automobil na svetu, F1 će ostati upamćen po brojnim naprednim tehnološkim rešenjima i dizajnu, za šta je većim delom kriv Gordon Marej, automobilski genijalac koji do danas nije izgubio kreativnost i želju za napretkom.

Ilon je te 1999. godine televizijskoj kući CNN dopustio da snimi primopredaju automobila, jednog od 64 (ne 62 kako govori Mask), čijem šarmu odoleli brojni milioneri, uključujući i Roana Atkinsona. Ovaj Meklaren nije dugo izdržao – slupao ga je 2000. godine. Ali Ilon ga je godinu dana vozio svakodnevno i s njim nakupio pristojnu kilometražu.

Oduvek veliki zaljubljenik u četvorotočkaše, Mask je u svojoj kolekciji imao nekoliko zanimljivih automobila koje pokreću klasični motori na fosilna goriva, uključujući BMW 320i (E21), Jaguar E-Type, ali i slavni Lotus Esprit iz filmskog klasika o Džejmsu Bondu. Kasnije je vozio Audi Q7, BMW M5 i Porsche 911.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobiliilon musk
Komentari (0)
Dodaj komentar