Sprečite zaleđivanje stakla na automobilu: Potrebna je samo jedna namirnica iz kuhinje

Temperature su sve niže iz dana u dan i dolazi još hladnije vreme, a jutranju minus može da napravi velike probleme vozačima.

Temperature ispod nule znače zaleđena vetrobranska stakla automobila, što može biti izuzetno neprijatno u ranim jutarnjim časovima kada treba krenuti na posao. Srećom, stručnjaci su otkrili neverovatno pametan trik koji bi trebalo da spreči da se vaše vetrobransko staklo smrzne korišćenjem osnovnog predmeta iz vaše kuhinje. Potreban vam je samo luk, prenosi Mirror.

Prema stručnjacima, luk može d suzbije mraz čim se stvori na prozoru. Jednostavno presecite luk na pola i njime velikodušno utrljajte prozore i vetrobransko staklo noć pre vožnje. Ovo bi pre svega trebalo da spreči stvaranje mraza.

Ako nemate luk, krompir bi trebalo da deluje na isti način, a pritom vas barem neće rasplakati. Sirće deluje na isti način, pa bi noć pre mogli da naprskate vetrobransko staklo rastvorom sirćeta i vode.

Stručnjaci objašnjavaju da se sirće često koristi kao sredstvo za odmrzavanje jer je njegova tačka smrzavanja puno niža od vode, što znači da se voda nema priliku da se taloži i smrzne na sirćetu.

Ako ništa drugo ne uspe, možete pokušati da napunite kesu toplom vodom i pređete njome preko vetrobranskog stakla za brzo rešenje.

„Možda zvuči očigledno, ali uvek treba napomenuti da vetrobransko staklo nikada ne smete polivati ključalom vodom. Iako je svaki peti vozač  priznao da to radi, čak i polivanje stakla mlakom vodom može uzrokovati pucanje prozora automobila. Umesto toga, sipajte malo tople vode u kesicu i zatim protrljajte njome preko vetrobranskog stakla”, objasnili su stručnjaci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilmrazstaklavetrobran
Komentari (0)
Dodaj komentar