Ssangyong Kyron 2,7 XDI

Južnokorejski Ssangyong odradio je vrhunski posao na drugoj generaciji modela Kyron, koji svojim dizajnom, prostranošću i odličnim voznim karakteristikama postaje ozbiljna konkurencija već dokazanim proizvođačima u SUV segmentu. Korejci već neko vreme sarađuju s nemačkim Mercedes-om, što se može primetiti već na prvi pogled. Kyron svojim izgledom dosta podseća na gradske terence s poznatom trokrakom zvezdom.
Prednji deo s trouglastim, blago zaobljenim farovima i rešetka hladnjaka daju određenu dozu otmenosti, dok sportski duh potenciraju nešto niža rešetka i svetla za maglu. Sportski elegantne linije nastavljaju se preko bokova automobila i stapaju se na zadnjem delu. Što se tiče unutrašnjosti, tu opet nema zamerki. Ergonomski oblikovana sedišta (s grejačima) nude veliku udobnost, a ni četiri krupnije osobe neće se požaliti na manjak prostora. Odlična klima i CD uređaj umnogome će pomoći da putnici bez problema i veoma udobno pređu velike razdaljine. Instrument tabla je veoma pregledna, a sve komande su na dohvat ruke, smeštene s obe strane višefunkcionalnog servo volana ili na centralnoj konzoli.
Ssangyong Kyron odlikuje i nekoliko dodatnih opcija, od kojih su tu pre svega elektronski program stabilnosti (ESP) sa sistemom naglog zaustavljanja (BAS), kontrolom spuštanja na padinama (HDC) i aktivnom zaštitom protiv prevrtanja. Što se tiče sigurnosti, Ssangyong Kyron odlikuje ultrakruta šasija za veću snagu, a manje vibracije i buku. Vrata su ojačana zbog udara sa strane, dok je vetrobransko staklo lamelirano i teško lomljivo. Ssangyong Kyron ima i vazdušne jastuke za vozača i suvozača, a opciono se mogu dodati vazdušne zavese za putnike napred i nazad. Nepotrebno je navesti da je Ssangyong Kyron opremljen svim mogućim dodacima sa skraćenicama tipa ABS, ESP, ARP… Za pomoć pri parkiranju u dodatnoj opremi je i parking sistem s audio izolacijom. Sve u svemu, Ssangyong je modelom Kyron napravio veliki iskorak u segmentu kvalitetnih SUV vozila koja se odlično snalaze kako na putu, tako i van njega.
Što se tiče agregatata koji su u ponudi, pored ovog 2,7-litarskog dizelaša, tu je njegov slabiji 2,0-litarski brat sa 141 konjskom snagom. Za ljubitelje benzinaca u ponudi je 3,2-litarski agregat sa 220 KS. Pored Mercedes-ovog automatskog menjača s pet brzina, potencijalni kupac može da odabere i 5-stepeni manuelni menjač s duplim kvačilom. Ovako opremljen model Ssangyong Kyron košta oko 33.000 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

27automobilikyronssangyongxdi
Komentari (0)
Dodaj komentar