Šta Ferari planira za naredne godine?

U svom planu za bližu budućnost Ferari (Ferrari) je naveo da do 2013. možemo očekivati šest novih modela ove kompanije. Među njima će se naći i novi Enzo. Ferari je još jednom jasno dao do znanja da neće biti nikakvih ukrštanja između grand tourera i sportskih modela, to jest da će modeli 612 i California i ubuduće biti jasno razgraničeni od 599 GTB Fiorano i 458 Italia.
Tako će ponudu iz Maranela činiti ta četiri standardna automobila i Enzo, koji u Ferariju smatraju posebnim modelom. Prvi novitet trebalo bi da stigne već iduće godine. Biće to kabriolet, to jest Spyder verzija modela 458. Sledeće godine očekuje se i naslednik modela 612 Scaglietti, koji bi verovatno trebalo da bude prvi serijski hibridni Ferarijev model.
Iako je hibridni pogon nedavno ubačen u koncept model 599 Hybrid, izvori navode da će se Ferari ipak prvo odlučiti za ugradnju ovog pogona u veći 612, to jest u njegovog naslednika (koji se zasad vodi pod imenom F151, a komercijalni naziv mu još uvek nije poznat).
U toku 2012. na tržište će stići najveća poslastica ljubitelja Ferarija. Reč je o nasledniku modela Enzo, koji bi trebalo da pokreće turbo V6 ili V8 motor, a veliki iskorak očekuje se na području aktivne aerodinamike. Ferarijevi čelnici nisu dali nikakve dodatne informacije o ovom automobilu. Iste godine očekuje se i dolazak naslednika modela 599 GTB Fiorano (koji se zasad vodi pod iomenom F152), a 2013. će temeljno biti osvežen i model California, dok će znatno veće interesovanje sigurno izazvati model 458 Scuderia.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

458 italia599612automobiliautomobilske vestiencoferarihibridkalifornijamaranelonovitetiplanoviskuderia
Komentari (0)
Dodaj komentar