Šta kada se baterija isprazni: Trik sa ključem automobila koji svaki vozač treba da zna

Da li vam je nakada palo na pamet da se baterija vašeg ključa za automobil može isprazniti?

Sve više modernih automobila oslanja se na praktičnu tehnologiju, u kojoj ključnu ulogu igra daljinski ključ. Klasične brave na vratima automobila danas su gotovo nestale. Ali, šta se dešava ako se baterija beskontaktnog pametnog ključa isprazni?

Danas gotovo da nema novog automobila koji nema daljinski ključ, koji vozač više ne mora da vadi iz džepa ili tašne da bi pokrenuo motor. Ali šta da radite kada se baterija isprazni?

Uprkos ovoj prepreci, automobil se može otključati i pokrenuti, pošto su proizvođači automobila takođe ugradili ključ za slučaj nužde u daljinski upravljač. A savremeni automobili, iako se ne vidi, imaju klasični ulaz za ključ na vratima, koji se krije iza malog poklopca na bravi, pa otključavanje automobila možete izvesti na klasičan način, prenosi portal Fenix-Magazin.de.

U savremenim automobilima bez klasične brave za paljenje moguće je pokrenuti vozilo čak i ako je baterija u ključu prazna. U većini slučajeva, ključ treba samo držati malo bliže dugmetu za pokretanje koje omogućava automobilu da se pokrene, a detaljna uputstva se mogu naći u pratećem uputstvu za upotrebu vozila, a prenosi danas.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilbaterijaključpaljenjetrik
Komentari (0)
Dodaj komentar