Svaka ručica automobila ima 6 skrivenih funkcija koje malo ko zna, a olakšavaju vožnju

Svaki automobil ima ručice koje 90 procenata ljudi koristi samo za otvaranje vrata. Ali da li ste znali da ove ručice imaju neke skrivene funkcije koje vam umnogome mogu olakšati vožnju, a naročito parkiranje.

Evo na kojih 6 načina možete iskoristiti ručice tokom vožnje.

1. Kada podešavate levi retrovizor, podesite tako da vam ručica vrata bude tačno u donjem desnom uglu, a isto tako kada podešavate desni retrovizor, neka vam ručica vrata bude tačno u donjem levom uglu.

Na taj način, imaćete najbolji i nesmetani pregled na saobraćaj koji se odvija pored vas.

2. Kod bočnog parkiranja, čim vidite da ručica prednjih vrata preseca ivičnjak, motajte volan na levo i bez imalo muke ćete se uparkirati.

3. Kada nailazite na automobil koji stoji ispred sebe dok vozite, pritisnite kočnicu čim vise ne možete da vidite ručicu vrata vozila ispred sebe, u tom trenutku udaljenost između vašeg i tog automobila je tačno 10 cm.

4. Kada ste se parkirali, pogledajte u ručicu vrata automobila pored vas dok otvarate vrata i izlazite iz vozila. Ako su ručica drugog vozila i okvir vašeg vozila u istoj horizontalnoj ravni, vrata ce se savršeno otvoriti i nećete zakačiti drugi auto.

5. Kada ključ automobila neće da otvoriti vrata jer nema baterije, odvojite kljuc iz kućišta, zabodite ga u ručicu kako bi uklonili poklopac i kako bi ručno otključali vrata i pokrenuli motor.

6. Pogledajte u retrovizor dok idete u rikverc i kada u retrovizoru vidite sredinu ručice prednjih vrata, to pokazuje da ste udaljeni 30 cm od ivičnjaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilrucica
Komentari (0)
Dodaj komentar