Volvo C70 – vladar svoje klase

U svojoj ovogodišnjoj Inicijalnoj studiji kvaliteta (IQS) objavljenoj sredinom juna poznata kompanija J.D. Power and Associates proglasila je Volvo C70 najboljim kompaktnim sportistom u premijum klasi, a rangirala je i Volvo (Volvo) na deseto mesto među svetskim proizvođačima automobila. Vodeća istraživačka kompanija ocenila je i Volvoove modele S80, XC70 i XC60 kao tri vrhunska automobila u svojim klasama.
Stalna posvećenost kvalitetu omogućila je Volvou da s prošlogodišnjeg dvadesetog mesta ove godine stigne na deseto mesto na tabeli automobilskih marki na tržištu SAD. Svaki domaći i međunarodni proizvođač automobila koji svoja vozila prodaje u SAD rangiran je u ovom izboru prema broju problematičnih vozila na uzorku od 100 vozila, a Volvo je pokazao zavidno smanjenje broja vozila s problemima.
"IQS je svojevrsna olimpijada ili svetsko prvenstvo automobilskog sveta, tako da je skok od 10 mesta nagore izuzetno vredan rezultat", kaže Bengt Bank (Bengt Banck) iz odeljenja za kvalitet i zadovoljstvo kupaca kompanije Volvo Cars. Godina 2010. istovremeno označava i prvu godinu u kojoj su modeli kompanije Volvo prepoznati po svom odličnom kvalitetu i mogućnostima. Nedavno proglašen vozilom s najboljim ukupnim kvalitetom u klasi luksuznih kabrioleta 2010. godine u izboru IntelliChoice-a, Volvo C70 sada se okitio i titulom najboljeg sportiste u premijum kompakt klasi.
Pored ovog izvrsnog rezultata modela C70, Volvo se i drugim svojim modelima plasirao među prva tri u pojedinačnim klasama. Tako je S80 briljirao u klasi premijum sedana srednje veličine, XC70 u klasi srednje velikih premijum crossover/SUV vozila, a model XC60 u klasi osnovnih premijum crossover/SUV vozila. Prema mišljenju predstavnika kompanije J.D. Power and Associates, IQS studija služi kao industrijska referentna lista za kvalitet vozila. Pored toga što proizvođačima služi kao osnova za poboljšanje vozila, studija koristi i kupcima da se lakše odluče za kupovinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilske vestic70crossoveriqsj.d. power and associatess80suvvolvoxc60xc70
Komentari (0)
Dodaj komentar