VW Tiguan u Cobra stilu

Jedna od najekskluzivnijih dizajnerskih kuća u svetu automobilizma je Cobra Technology&Lifestyle. Volkswagen je odlučio da svom standardnom Tiguan-u izmeni izgled i učini ga ekskluzivnijim i atraktivnijim. Pomenuta dizajnerska kuća odradila je posao u svom stilu, pa možemo s divljenjem gledati ekskluzivne fotografije novog Cobra Tiguan-a.
Kao i standardni Tiguan, i novodizajnirani pripada SUV vozilima, kao idealnom spoju vozila za savremene urbanizovane puteve i vožnju po drugim neurbanizovanim terenima (off-road). Koncept Tiguan-a prvi put je prikazan još krajem 2006. godine na salonu automobila u Los Anđelesu, a serijski model startovao je krajem 2007. na sajmu u Frankfurtu. I naša publika imala je prilike da ga vidi na BG Car Show-u 2008. Ekskluzivno našminkani Tiguan pojavljuje se i u Cobra varijanti, koja će sigurno, u skladu s ekskluzivnim izgledom, imati i ekskluzivnu cenu. Podsetimo se da standardni Tiguan može da se kupi, zavisno od varijante, za tridesetak hiljada evra.
Cobra stil i izmene standardnog Tiguan-a zaslužuju punu pažnju. Najefektniji je izgled prednje strane, takozvana bull bar varijanta s metalnim ojačanjem koje podseća na njušku pit-bula. To je savijena cev prečnika 6 cm, napravljena od sjajnog nerđajućeg čelika. Od istog materijala napravljeni su i cev za zaštitu zadnjeg branika i pragovi sa strane (koji, pored estetike, omogućavaju lakše ulaženje u automobil). Na poklopcu prtljažnika je hromirana lajsna, a hromirane su i cevi izduvnog sistema. Sliku dopunjuju aluminijumski točkovi prečnika 16 do 18 inča. U ovom izdanju ponuđene su tri varijante Tiguan-a – „off-road“ varijanta Truck&Field i dve varijante za sportsku urbanu vožnju – Trand&Fun i Sport&Style.
S obzirom na nedostatak informacija o performansama ovih varijanti Tiguan-a, može se pretpostaviti da su one iste kao kod standardne varijante i da se Cobra Tiguan razlikuje od standardnog samo po „šminki“ (za koju Cobra daje dve godine garancije bez obzira na broj pređenih kilometara). Podsetimo se da se u ponudi standardnog Tiguan-a nalaze tri benzinska i dva dizel agregata. Benzinci imaju snagu od 150 do 200 konjskih snaga, a dizelaši 140 i 170 konjskih snaga. Pomenimo još ono što je za ovu vrstu vozila bitno – pogon je ostvaren na sva četiri točka, a transmisija je šestostepena (manuelna ili automatska).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilicobratiguanvolkswagen
Komentari (0)
Dodaj komentar