Želite električni automobil – ISPRINTAĆE vam za tri dana, a nije skup (video)

Najveća barijera kod kupovine električnog auta za mnoge je njegova cena, a talijanska kompanija to želi da promeni malenim vozilom koje će nastati u 3D printeru i koštati oko 8.000 evra.

Automobil koji podseća na Smarta ili Toyotu IQ zove se LSEV, a trebaće samo tri dana da se isprintaju svi njegovi delovi. Autonomija s jednim punjenjem je oko 150 kilometara, a maksimalna brzina je skromnih 70 km/h.

Broj plastičnih delova i komponenti smanjili su sa 2000 na 57 i u 3D printeru se izrađuje sve osim vešanja, sedišta i staklenih površina i, naravno, motora.

Za pojedine delove poput krova, odbojnika, blatobrana treba manje od šest sati da se isprintaju. Usprkos plastičnim delovima, iz kompanije navode da je tu dodatni sloj materijala za amortizaciju udaraca i veću čvrstoću.

Ovaj maleni automobil težak je samo 450 kilograma. Jedan od razloga za prelazak na 3D printanje je i to što bi mogao da se smanji trošak proizvodnje za više od 70 odsto.

Proizvodnja bi trebalo da krene sledeće godine. Navodi se da su već primili 7000 narudžbi za automobil, a 5000 je stiglo od talijanske Pošte, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

3d printelektrični automobil
Komentari (0)
Dodaj komentar