Žena otkrila neverovatan trik za čišćenje prljavih auto sedišta: Za 15 minuta biće kao nova

Sedišta u automobilima prave se od izuzetno čvrstih tkanina koje mogu izdržati velika opterećenja. Ali, na masnu hranu ili čokoladu su osetljiva i mrlje će ostati. Kako ih ukloniti? Osim čišćenja u perionici ili specijalizovanih sredstava koje možete kupiti u prodavnicama, odgovor bi mogli da pronađete u svom kupatilu.

Žena po imenu Džoan neprocenjiv savet podelila je na Fejsbuku, napisavši: ‘Dakle, nakon što sam pročitala savet o peni za brijanje i mesecima mi je bilo neprijatno zbog mojih auto sedišta, odlučila sam da to isprobam!“.

Svoja prljava automobilska sedišta umazana kišom, prolivenom vodom, prašinom i ‘opštim užasom‘ očistila je za 15 minuta. Evo kako!

Trik uključuje nanošenje pene za brijanje direktno na sedišta automobila, razmazivanje pene rukama, nežno ribanje starom četkicom za zube i ostavljanje 15 minuta.

Džoan je zatim toplom vodom i čistom krpom od mikrovlakana uklonila penu.

Neverovatno, prljava sedišta transformisala je u čista, kao nova, prenosi Jutarnji.

– Šokirala sam samu sebe da budem iskrena, ispalo je neverovatno, rekla je Džoan, koja je istisnula penu za brijanje na vozačevo i suvozačevo sedište, i utrljala rukom da u potpunosti prekrije sedišta.

– Zatim sam uzela staru četkicu za zube i samo nežno prošla njome po sedištima, efikasno trljajući penu u sedišta, te stavila 15 minuta da deluje. Nakon čega sam krpom od mikrovlakana skinula višak pene, a krpu isprala u toploj vodi. Postupak sam nastavila sve dok nisam u potpunosti uklonila penu (s kojom sam malo preterala). Na kraju sam samo prešla preko sedišta suvom krpom.

Ljudi su bili oduševljeni ovim trikom, ali su takođe imali i nekoliko upozorenja za ljude koji žele da ga isprobaju, te su napisali da treba koristiti penu za brijanje, a nikako gel i ne treba preterivati sa količinom jer je sasvim malo dovoljno da se utrlja i očiste sedišta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

auto sedistačišćenjesedistatrik
Komentari (0)
Dodaj komentar