Odevanje: sitnice koje njoj život znače

Ako ste žena, sloboda i maštovitost su veći nego kod muškaraca. Obavezno je kombinovati dobar ukus i seksepil, i to sigurno sve umete. Barem vi za koje odevanje nije obaveza ili opsesija.

Ostajući i dalje pri onome što smo na temu odevanja rekli o spontanosti, setite se nekoliko manjih i većih napomena.

Ako nosite rukavice i morate da se pozdravite s nekim stiskom ruke, očigledno je da ćete skinuti desnu (osim ako niste levoruki; u tom slučaju skidate, prirodno, drugu rukavicu).

Izbegavajte, bilo ujutro bilo rano popodne, važan ili upadljiv nakit.

„I nakon četrdeset godina, elegantna dama treba uvek da nosi šešir.“
„Umeće življenja“, Dona Leticija (1960).

Damama je dozvoljeno da nose šešir na bilo kojem mestu, čak i u crkvi.

Apsolutno izbegavajte, i nikada, ali zaista nikada nemojte nositi bunde: pored pokolja životinja (što može da vas se i ne tiče), ovaj odevni predmet odaje sliku zastarelog i beskorisno pretencioznog. U suštini se bunda smatra vulgarnim komadom odeće.

Ako volite visoke potpetice, treba da uzmete u obzir dve stvari, koje su vrlo povezane: treba graciozno da hodate, i pri tom ne smete ulagati ni najmanji napor. Ako ste nespretne ili rizikujete na svakom koraku da padnete, nema ništa od gracioznosti.

Banalno, ali uvek korisno da se zna: mini-suknja nije svima dozvoljena. I ni reč više o tome osim ključnog pravila odevanja: procenite sami sebe vrlo iskreno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bontonsituacije
Komentari (0)
Dodaj komentar