Unutrašnjost automobila

Ne vozi se pri maksimalno pojačanom radiju: pored toga što vas onemogućava da čujete tuđe sirene, pokazujete zaista kosmičku vulgarnost. Isto važi, ali samo zbog prvog razloga, za mini-kasetofone sa slušalicama: izolacija, kada je reč o akustici, može nekada biti izvor opasnosti.

Telefon instaliran na autu ili mobilni telefon takođe mogu biti opasni: oni će vam sigurno odvući pažnju i izazvati gubitak kontrole nad volanom. Ako vam je baš neophodan telefon u automobilu, postoje i slušalice za njega, preko kojih možete da pričate bez ispuštanja volana. Kada je reč o pažljivosti: držite zatvorene prozore, ne uključujte i isključujte ventilaciju, grejanje ili muziku bez konsultovanja sa svima prisutnima u vozilu.

I na kraju, napomena sa stanovišta estetike: auto govori o vama isto kao i vaš dom. Držite zato auto maksimalno čistim, unutra i spolja. U unutrašnjosti automobila (kao i u prtljažniku) ne bi trebalo da bude suvišnih predmeta, rezervna guma treba da bude u odličnom stanju, kao uostalom i ostatak vozila, uključujući i motor. Izbegavajte viseće amajlije, psiće koji mrdaju glavom, ikone svetaca, crteže na kojima piše „srećan put“ ili razne druge poruke.

Nije mnogo kulturno ni imati presvlake od slame, plastike ili veštačke kože. Isto tako, treba izbegavati, bilo spolja bilo iznutra, nalepnice raznih firmi, pevača, diskoteka i tome slično. Može se napraviti izuzetak ako je nalepnica posebno lepa i sa dobrom porukom. Dosta je međutim jedna takva sitnica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bontonsituacije
Komentari (0)
Dodaj komentar