15 najružnijih imena na Balkanu: Roditelji su na ovaj način kaznili decu

Imena dece na Balkanu često znaju da budu, najblaže rečeno, originalna. Međutim, stvari treba nazvati pravim imenom. Ova imena nikome (skoro) nisu simpatična i često su predmet podsmeha, pa je svakako ne davati ih deci ukoliko ćete uskoro postati roditelj.

Esmeralda

Po uzoru na meksičku sapunicu koja je vladala TV ekranima 90-tih godina, danas na Balkanu imamo na hiljade „malih Esmeraldi“.

Brus Li

Izuzetno popularno ime među romskom populacijom.

Muhamed Ali

Kao i Brus Li, među Romima na Balkanu izuzetno je cenjen najbolji bokser svih vremena.

Šako

Najpopularniji među Šakama je folk pevač. Ovo ime ne znači ništa i nije ni jasno odakle uopšte potiče.

Đevrek

U planinskim krajevima Crne Gore i Kosova, ovo ime je veoma popularno. Nije poznato iz kog razloga.

Hurijeta

Neka vrsta turske izvedenice imena. Potpuno neprikladna ovih prostorima.

Atanasije

Pokušaj vraćanja imena od pre 400 godina u 21. vek. Jednostavno ne ide.

Đani

Na italijanskom Đani zvuči fino i lepo. Međutim, kada se neko zove Đani negde u okolini Leskovca, Kraljeva ili Siska, onda to ne zvuči lepo.

Internet

Slučaj zabeležen u Brčkom. Otac je hteo da mu se sin zove Internet. Da, Internet.

Penelopa

Da li zbog Penelope Kruz, ili stare Grčke, ovo ime sve se više koristi. A nije baš da pristaje… Evo, zamislite Penelopu Mirković ili Penelopu Jovanović. Ne ide, zar ne?

Roki

Da, Roki. Opet među Romima. Valjda je ostalo svetlo sećanje na Silvestera Stalonea i legendarnog boksera iz Filadelfije.

Rambo

Pogledaj pod „Roki“.

Jelen

Ako može Ivan i Ivana ili Aleksandar i Aleksandra, onda što ne bi moglo Jelen i Jelena. Ili ne može?

Musliman

Jedna izbeglica iz Bosne i Hercegovine u Austriji odlučila je svom sinu da dâ ime Musliman, kako bi valjda svi znali. Dečak je kasnije promenio ime u Samir.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decaimenaroditelji
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Apropo imena Jelen i Jelena. Čuh da se neki čovjek zove Dijan. Ako može Dijana, može i Dijan 😄

  • Anonimni

    Ako je Austrija na Balkanu, onda i ime Musliman može potpasti pod naslov, mada, ne vidim problem u odabiru roditelja ako već postoji Kristijan, Hristina… Generalno, tekst je očajno sklepan. Kad je potpisan incijalima, i autro je svestan. Liči na nešto što bi ChatGPT izabcio. A to što kliknuh, pročitah i iskomentarisah, to je već, priznajem, patologija. Dodaću ipak listi Jamezdin, veoma beše popularno u Bosni. „Izvedeno“ je iz Džejms Din — popularan glumac 50-ih godina 20. veka. (James Dean)

  • Draskone

    ATANASIJE je staro i veoma lepo ime,koje imaju često razni pripadnici pravoslavne crkve. Ime ima gugu i slavni prošlost. A skraćeno Tasa zvuči vrli lepo. Očigledbo pisac teksta živi u svetu dge se deca zovu Anja Sana Iva Maja i razna druga Njanja imena. Koja su tepajuća,a izvedena od Anastasije Ivane Marije i ta imena Njanja Njinja su jednako neprikladna ,a njih ste zaboravili.

    • Morello

      Da, i ja ne vidim nikakav problem sa imenom Atanasije. Staviti ga u grupu imena kao što su: Jelen, Rambo, Roki i Musliman je zaista idiotizam.