Alal vera! Bračni par dobio šestorke

Bračni par iz Sjedinjenih država, poreklom iz Nigerije, 17 godina se mučio i pokušavao da dobije decu.

Trudnoća se napokon dogodila a tokom nje su saznali da će dobiti četvorke. Međutim, 11. maja godine postali su roditelji šestorki.

Ajibola Taivo je prava majka heroj. Iznela je rizičnu trudnoću i na svijet donela tri dečaka i tri devojčice. Deca su rođena u bolnici u Ričmondu u Virdžiniji na carski rez i teške su između 500 grama i kilograma.

Novopečeni roditelji su znali šta ih čeka, i da će im kuća biti poput vrtića. Ajibola i njen suprug Adeboi bili su presrećni kada su saznali da će konačno dobiti naslednike, i na prvom ultrazvuku u novembru shvatili su da će dobiti četvorke.

Čuli su otkucaje četiri srca, a onda su u januaru otišli na još jedan redovan pregled i lekari su otkrili još dve bebe. Ovakva trudnoća je veoma rizična i bio je potreban tim od 40 ljudi koji bi učestvovao u porođaju. Tim je unapred vežbao i sve pripremao za vanserijski porođaj. Majka je otpuštena iz bolnice prošle nedjelje, dok je šestoro novorođenčadi i dalje na intenzivnoj nezi.

– Nadam se da će najmanje od mojih šestoro dece odrasti i reći „ja sam bio tako mali, a pogledaj me sada“ – nežno priča majka Ajibola.

Poslednje šestorke koje su stigle na svet donela je jedna majka sa Trinidad i Tobaga u martu 2013, ali su samo tri bebe preživele.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

šestorke
Komentari (0)
Dodaj komentar