Beba se ugušila u snu: Veliki plišani medvedić pao na nju

Deksi Lei Wolš, 23-godišnja majka, doživela je nedavno tragediju kada je njena 18-mesečna ćerkica Koni Rouz pronađena mrtva u svom krevecu.

Majka tvrdi da je njenu ćerkicu ugušila igračka velikog plišanog medvedića. Ona je rupu između kreveta devojčice i zida napunila mekanim igračkama kako curica ne bi pala i povredila se. Međutim, Deksi je 6. marta ušla u dečju sobu koju je Koni delila sa petogodišnjom sestrom Dior i pronašla je ispod velikog medveda. Hitna je brzo došla, međutim lekari su mogli samo da konstatuju smrt devojčice.

– To je bilo normalno jutro. Ušla sam u sobu kako bih probudila Dior i spremila je za vrtić. Videla sam Koni ispod igračke. Nije disala. Pokušala sam da je oživim. Pozvale smo hitnu. Pomagala mi je i mama koja živi u blizini. Krivim sebe. Napunila sam rupu malim igračkama, a velikog medu sam stavila na vrh. Da sam ostavila rupu praznu, možda bi pala, slomila ruku, ali bi još bila živa – kaže neutešna majka.

Deksi se nada da će njena priča osvestiti i druge roditelje da dečje krevece ne pretrpavaju igračkama.

U udruženju roditelja Lullaby Trust, koje pokušava da spreči ovakve iznenadne smrti, kažu da krevetići beba i male dece treba da budu prazni odnosno bez igračaka, jastuka, navlaka.

– Takvi predmeti povećavaju rizik od iznenadne smrti odoječta ako slučajno padnu na decu – kažu u udruženju, a prenosi Daily Mail.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bebasmrt
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • verujem u bolje sutra

    tuga