Bebe rođene u maju posebne su zbog ovih pet razloga

Mame koje očekuju dolazak bebe u maju imaju posebne razloge za slavlje. Rođeni u maju pravi su srećnici pa se ne kaže bez razloga kako će ih „celog života pratiti proleće“.

Zanimljiva istraživanja rezultirala su s ovih pet razloga zbog kojih su bebe rođene u maju posebne:

Pravi su srećkovići

Internet anketa koja je sprovedena 2014. godine, a u kojoj je učestvovalo više od 40 hiljada ljudi, otkrila je da su osobe koje slave rođendan u maju srećnije od drugih. Prema britanskom psihologu Ričardu Vajsmenu, koji je vodio spomenuto istraživanje, to bi moglo da bude zbog „promena u načinu na koji neki roditelji komuniciraju sa svojim bebama tokom leta i zime“.

Optimisti su

Drugom internet anketom, u kojoj je bilo obuhvaćeno skoro 30 hiljada ljudi, Vajsmen je otkrio da ljudi rođeni u maju imaju pozitivniji pogled na život, a do sličnog zaključka došla je i studija Journal of Affective Disorders iz 2011. godine. Švedski psiholog Džejanti Čotaj kaže da bi razlog tome mogla da uticaj dnevnog svetla na dopamin koji kontroliše centar za užitak.

Noćne su ptice

Studija iz 2009. objavljena u časopisu Sleep pokazala je da prolećne i letnje bebe idu kasnije na spavanje za razliku od dece koja su rođena tokom jeseni ili zime.

Imaju manji rizik od bolesti disajnog sistema

Bebe rođene u maju bolje su zaštićene od respiratornih bolesti za razliku od drugih, tvrdi studija objavljena 2015. godine u časopisu American Medical Informatics Association. Kako su istraživanja pokazala, ova deca imaju manju verovatnoću da će razviti astmu ili respiratorne infekcije.

Imaju manji rizik od alergija

Prema studiji Univerziteta South Hampton iz 2016. godine, deca rođena u proleće su manje izložena riziku od razvoja alergija, astme i ekcema, piše Motherly.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bebemajprolećerođene
Komentari (0)
Dodaj komentar