Bebe rođene u novembru posebne su iz ovih sedam razloga

Svako dete je posebno, a mesec u kojem je rođeno otkriva mnogo o njemu. Ako vam je termin porođaja u novembru, možete se smatrati srećnom.

Evo sedam razloga zbog kojih su deca rođena u novembru posebna.

1. Verovatno će biti veća

Deca rođena u ovo doba godine češće su veća pri porođaju, ali i u detinjstvu, od dece rođene tokom letnjih meseci. Istraživanje s Harvarda pokazalo je da deca rođena tokom hladnijih meseci imaju veću porođajnu dužinu, a teža su i viša od vršnjaka kada budu imali sedam godina.

2. Verovatno će biti dobri sportisti

Istraživanje o sportskim sposobnostima dece otkrilo je da ona rođena u novembru postižu najbolje rezultate. Deca rođena u ovom mesecu ostvarila su deset do 15 posto bolji rezultat od vršnjaka rođenih tokom ostalih meseci u godini na testu atletskih sposobnosti.

3. Verovatno će ići ranije na spavanje

Istraživanje je pokazalo da deca rođena u proleće i leto uglavnom idu u krevet kasnije od onih rođenih u jesen i zimu. Nauka kaže da će bebe rođene u novembru verovatno spavati ranije nego njihovi vršnjaci rođeni u proleće.

4. Srećnija su

Prema pisanju časopisa Psychology Today, deca rođena u novembru imaju manju verovatnoću da će iskusiti depresiju.

5. Ako su dečaci, verovatno će biti levoruki

Prema istraživanju bečkog univerziteta, dečaci rođeni između novembra i januara imaju veću verovatnoću da budu levoruki. Istraživanje je sprovedeno među 13 hiljada odraslih osoba od kojih je 7,5 posto žena i 8,8 posto muškaraca bilo levoruko. Kada su naučnici proučili datume rođenja, otkrili su da je većina rođena između praznika Svih svetih i Nove godine.

6. Imaju manji rizik od nekih bolesti

Istraživanje provedeno u Ujedinjenom Kraljevstvu otkrilo je da ljudi rođeni u novembru imaju manje šanse od razvoja bolesti poput multiple skleroze. Naučnici to povezuju s većom izloženosti vitaminu D u trudnoći.

7. Verovatno će nadživeti svoje vršnjake

Prema istraživanju Univerziteta Čikago, deca rođena u ovo doba godine imaju veću verovatnoću da će proslaviti stoti rođendan od one rođene tokom ostalih meseci.

“Koliko ćete dugo živeti, koliko ste visoki, koliko ste dobri u školi, koliki vam je indeks telesne mase, jeste li jutarnji ili večernji tip i šanse za razvoj određenih bolesti povezuju se s vremenom u godini u kojem ste rođeni”, izjavio je neuro-istraživač Rasel Foster sa Univerziteta Oksford.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bebenovembar
Komentari (0)
Dodaj komentar