Da li ste znali: Broj braće i sestara utiče na vašu karijeru

Najnovija studija pokazala je da redosled kojim su deca rođena može da odredi njihovu karijeru kasnije u životu, prenosi Indy100.

Istraživanje je sponzorisao Dizni, kako bi proslavio film „Frozen“ na Međunarodni dan braće i sestara 10. aprila. Uporedili su uzorak od više od 500 uspešnih individualaca iz 11 različitih profesija da bi utvrdili naginju li određene grupe dece specifičnim zanimanjima.

Došli su do zaključka da deca koja su rođena u sredini imaju 30% više šansi da postanu izvršni direktori nego njihova braća i sestre i 42% više šansi da postanu olimpijci. Najstarija deca imaju 29% više šansi da postanu astronauti i 25% više verovatnoće da postanu rok zvezde nego njihova mlađa braća i sestre.

Najneverovatniji rezultat ovog istraživanja otkrio je da deca jedinci imaju 181% više šansi da postanu umetnici nego deca sa braćom ili sestrama.

„Istraživanje koje je sprovedeno poslednjih mesec dana pokazuje da je redosled rođenja važan faktor u određivanju vrste zaposlenja. Sve u svemu, postoji više potvrđenih slučajeva“, rekla je psiholog Ema Keni.

Slična studija pokazala je i da je za naučnike i inženjere verovatnije da dolaze iz većih porodica. Naime, njihovi roditelji imaju u proseku 4.66 više dece za razliku od porodice prosečne veličine od 2.44 dece.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

braća i sestredecakarijera
Komentari (0)
Dodaj komentar