Dete je progutalo lego kockicu? Evo posle koliko vremena će je izbaciti iz tela

Koliko god roditelji bili oprezni, znamo da je potrebna samo sekunda da dete pojede nešto što ne bi smelo. I nakon što se uverimo da se dete ne guši, sledeće pitanje koje nam pada na pamet glasi: koliko će vremena biti potrebno dok telo taj predmet ne izbaci.

Grupa lekara dobrovoljno je sprovela eksperiment kako bi rešili upravo ovu zagonetku, prenosi portal The Mombeat.

Stručnjaci s medicinskog bloga „Don’t Forget the Bubbles“ raspolagali su s puno podataka o kovanicama koje deca najčešće gutaju, a čiji prolazak kroz telo traje oko dve nedelje. Ali istraživanja o tome koliko je vremena potrebno da se komad plastike probije kroz telo je malo.

Stoga su angažovali osobe bez istorije probavnih smetnji koje su progutale plastičnu kockicu. Svaki učesnik je analizirao sopstvenu stolicu kako bi pronašao predmet.

Većini učesnika bilo je potrebno prosečno 1,71 dan da kockica prođe kroz probavni trakt. Međutim, jedan učesnik je prijavio da je nikad nije uočio u stolici.

Dobra vest je, kako se čini, to što plastični objekt prolazi bez komplikacija, barem u slučaju odraslih osoba. Ipak, kako su naveli na svom blogu, studija se ne odnosi na decu, prenosi Index.

U svakom slučaju, nemojte ovo činiti namerno i pokušavati eksperiment na sebi ili detetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decakockicalego
Komentari (0)
Dodaj komentar