Dete se nije odazivalo na dozivanje roditelja, a pravi je razlog urnebesan

Jedan tata podelio je nedavno na Reditu zabrinutost jer njegov desetomesečni sin uopšte ne reaguje na svoje ime. On i supruga su se, kaže, čak pitali da li mališan čak možda problem sa sluhom ili blaži autizam, ali ispalo je da je dječak sasvim zdrav i da svoje ime jednostavno ne zna jer ga roditelji nikada ne koriste.

– Dakle, primetili smo da kad viknemo “Gari“, 10-mesečni sin ne reaguje, ne povremeno, već nikada – napisao je tata, a isto bi, kaže, bilo bez obzira da li ga doziva on ili mama. Ali nedavno je, kaže, kad se supruga vratila kući, čuo kako već s vrata govori: “Zdravo psi! Zdravo bebe! I zdravo veliki dečko (big boy)!“  A onda je odjednom čuo oduševljeno piskutanje i brzo Garijevo puzanje prema mami da ga što pre pomazi.

– Veče je odmicalo, čavrljali smo, jeli i došlo je vreme za Garijevo kupanje. Pokušali smo ga dozvati “Gari!“ i ništa – napisao je u ispovesti tata koji je u jednom trenutku detetu doviknuo: „Hajde, veliki dečko, pa znaš svoje ime!“ na što je Gari puzeći dojurio i podigao pogled s velikim smeškom na licu. – Rekao sam mu opet: “Gari?“ Ništa. “Veliki dečko?“ Osmeh – priča otac koji je u tom trenutku shvatio da svaki dan kad dođe kući s posla, radi isto što i supruga i sinčića već s vrata pozdravlja rečima “veliki dečko“, pa dečak, naravno, misli da mu je to ime.

– Moj jednogodišnjak misli da se mačka zove “nežno“ (gentle) jer kad god joj se približi, ja mu kažem “nežno“. Sad trči k njoj kad god neko kaže “nežno“ –  ispričao je jedan korisnik, a drugi je rekao da njegova ćerka misli da je paljenje upaljača znak da treba da zapeva pesmicu “Srećan rođendan“.

– Zapamtila je paljenje svećica za svoj prvi rođendan i tu pesmu, pa kad kod kuće upalimo mirisnu sveću, ona počinje da peva “Srećan rođendan“’ –  ispričao je drugi korisnik, a prenosi Miror.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

deteimeroditeljisin
Komentari (0)
Dodaj komentar